Information om Covid-19

Här hittar du löpande information kring utvecklingen av Covid-19 (Coronaviruset) och din vistelse hos oss på Ansia Resort. 

Vi längtar efter att få skapa nya semesterminnen med er i sommar! Med hänsyn till utvecklingen av Coronaviruset (Covid-19) har vi gjort ändringar i verksamheten för att du ska känna dig trygg under din vistelse på Ansia Resort.

Vi följer kontinuerligt direktiv och riktlinjer från regeringen och Folkhälsomyndigheten. För dig som önskar av- eller omboka, se vårt av- och ombokningsformulär.

Senast uppdaterat 2020-05-20.

God hygien – ditt och vårt ansvar tillsammans

- Handsprit finns på alla gemensamma utrymmen. Dessa utrymmen kommer även städas och desinficeras dagligen av vår välutbildade personal.
- Vid gemensamma utrymmen, serviceställen och på stranden kommer skyltar finnas, med budskap till våra gäster om att hålla avstånd.
- Från 15/6–2020 är vi kontantfria för att minska smittspridningen via kontanter. Du som gäst kan välja att betala via kort eller swish.
- Vid alla våra kassor kommer plexiglas finnas uppsatt. Både för din och vår säkerhet.
- Vår personal har tydlig information om vikten av god handhygien på arbetet i samband med gästkontakt, köksarbete, städning, toalettbesök, måltider och övrigt arbete. Personal som känner sig sjuka stannar hemma.

In- och utcheckning, servicehus och boende

- Vid våra campingtomter följer vi som vanligt brandskyddsregler med fyra meter mellan varje enhet (husvagn, husbil och tält). Det innebär att du har gott med utrymme och kan känna dig avskild och ha full kontroll över ditt eget boende.
- Vi begränsar beläggningen i sommar till 80 %. Vissa områden är i dagsläget mindre belagda än andra. Kontakta oss gärna, så hjälper vi dig kostnadsfritt att byta till ett glesar område.
- Våra stugor städas och desinficeras noggrant av vår välutbildade personal, även om inte gästen valt att lägga till avresestädning. För dig som bokar linneset via oss, kommer vi att skicka med instruktioner för hur gör med dina sängkläder vid utcheckning.
- Våra servicehus kommer stängas, under en kortare period, tre - fyra gånger om dagen för städning och desinficering. Löpande under dagen kommer även frekventa ytor desinficeras. I våra servicehus finns kontrollistor som visar när byggnaden senast kontrollerades av personal.
- Vid incheckning tillämpar vi kösystem. Det innebär att endast de gästerna som betjänas befinner sig inomhus i receptionen. Övriga gäster väntar utomhus, utanför receptionen.
- Utcheckning sker i största möjliga mån med hjälp av vår expressutcheckning. Du betalar din bokning, om inte gjort tidigare, kvällen innan och lägger sen nyckeln i vår "utcheckningslåda" på avresedagen. Samtliga nycklar för stugor och campingtomter desinficeras mellan varje gäst.

Restauranger och butik

- I restaurangen och caféet kommer borden placeras glesare än vanligt.
- Frukostbuffén kommer tyvärr utgå under sommaren.

Aktiviteter och stranden

- Det kommer inte att finnas några ledarledda aktiviteter.
- Vid bokning av trampbilar och minigolf finns möjlighet att rengöra utrustningen innan användning. All utrustning rengörs av personalen vid dagens slut samt löpande under dagen vid mån av tid.
- Hoppkuddarna rengörs dagligen.
- Skyltar placeras ut på stranden med information om att hålla avstånd. Städning av stranden sker regelbundet.

Evenemang

Vi följer noggrant direktiven från myndigheterna vad gäller eventuella begränsningar för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.