Besöksmål

Runt omkring Duse Udde finns mycket att hitta på om man vill lämna campingen för en dagsutflykt.

Saffle 1[1]

Upptäck Säffle

Säffle välkomnar dig med vänlig värmländsk gästfrihet. Upptäck, smaka och njut i din egen takt. Här hittar du nya favoritplatser, nya matupplevelser och träffar människor som ger dig tankar och insikter. Säffle fyller dig med goda minnen - en bit av det goda livet.

Simhall Säffle

Simhall i Säffle

Säffle har fått en ny modern simhall med Värmlands första 50-metersbassäng som dessutom är av stål, vilket är den första i sitt slag i Sverige. Badanläggningen rymmer även multibassäng, barnbassäng och relaxavdelning.

22621790 Stqqr[1]

Kulturhuset Silvénska

Kulturhuset Silvénska ligger mitt i centrala Säffle med en fantastisk utsikt över Byälven. Här finns utställningar och vernisage. 

7803Fd264d10f1d08b79c5918d9bc760[1]

Säffle Hembygdsgård

Säfflebygdens Hembygdsförening bedriver ett stort kulturarvsarbete med att bevara Säffletraktens lokalhistoria. Här finns tusentals gamla redskap o bruksföremål från bondesamhället att beskåda för allmänheten,och även fornfynd från Säffletrakten. 

Sunne Sommarland öppnar igen till sommarn 2021
O Versikt2[1]

Sunne Sommarland

Sunne Sommarland öppnar igen till sommarn 2021

 

Sunne Sommarland ligger 97 km från Duse Udde. Här finns attraktioner både för våghalsar och lite mer försiktiga. På området finns gott om solstolar för en stund i solen. Är inte vädret på topp så finns bastu och varma källor att värma sig i. För den som vill bada och leka i sjön Fryken finns badplats med brygga och en äventyrlig wipe-out-bana.

1[1]

Lurö skärgård

Hitta ditt eget smultronställe i Lurö skärgård, allt från den undangömda stillsamma viken till det mer äventyrliga. Skärgårdsområdet har en sammanlagd yta av ca 600 hektar.