Information om Covid-19

Här hittar du löpande information kring utvecklingen av Covid-19 (Coronaviruset) och din vistelse hos oss på Duse Udde Camping.

Vi längtar efter att få skapa nya semesterminnen med er i sommar! Med hänsyn till utvecklingen av Coronaviruset (Covid-19) har vi gjort ändringar i verksamheten för att du ska känna dig trygg under din vistelse på Duse Udde Camping. Vi följer kontinuerligt direktiv och riktlinjer från regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Senast uppdaterat 2020-07-06

God hygien – ditt och vårt ansvar tillsammans

- Handsprit finns på alla gemensamma utrymmen. Dessa utrymmen kommer även städas och desinficeras dagligen av vår välutbildade personal. 

- Vid gemensamma utrymmen, serviceställen och på stranden kommer skyltar finnas, med budskap till våra gäster om att hålla avstånd. 

- Från 31 maj rekommenderar vi dig till betalning via kort eller swish, för att minska smittspridningen via kontanter.

- Vid alla våra kassor finns plexiglas uppsatt. Både för din och vår säkerhet.

- Vår personal har tydlig information om vikten av god handhygien på arbetet i samband med gästkontakt, köksarbete, städning, toalettbesök, måltider och övrigt arbete. Personal som känner sig sjuka stannar hemma.

In- och utcheckning, servicehus och boende

- Vid våra campingtomter följer vi som vanligt brandskyddsregler med fyra meter mellan varje enhet (husvagn, husbil och tält). Det innebär att du har gott med utrymme och kan känna dig avskild och ha full kontroll över ditt eget boende.

- Vi begränsar beläggningen i sommar till 80 %. Flertal av våra campingstugor är inte bokningsbara för att minska trycket i servichusen. 

- Alla våra stugor kontrolleras och desinficeras efter utcheckning, även med eller utan förbetald avresestädning. Viktigt att ni som gäst fortfarande städar på avresedagen.

- Under "högveckorna" kommer våra servicehus stängas, under en kortare period, två gånger om dagen för städning och desinficering. Löpande under dagen kommer även frekventa ytor desinficeras. I våra servicehus finns kontrollistor som visar när byggnaden senast kontrollerades av personal.

- Vid incheckning tillämpar vi kösystem. Det innebär att endast de gästerna som betjänas befinner sig inomhus i receptionen. Övriga gäster väntar utomhus, utanför receptionen. Förbokade och förbetalda bokningar checkar in i självincheckningsslådan, istället för att checkar in i receptionen.

- Utcheckning sker i största möjliga mån med hjälp av vår självutcheckning. Du betalar din bokning, om inte gjort tidigare, kvällen innan och lägger sen nyckeln i vår "utcheckningslåda" på avresedagen.  Samtliga nycklar för stugor och campingtomter desinficeras mellan varje gäst. 

Aktiviteter och stranden

- Vi kommer inte anordna ledarledda aktiviteter sommaren 2020. 

- Vid bokning av cykelbil, kanot, roddbåt och trampbåt desinficerar vi alla nycklar vid inlämningen. 

- Städning av stranden sker mer regelbundet och personalen tömmer papperskorgarna oftare.

- Skyltar placeras ut som uppmanar gäster att hålla avstånd.

Evenemang

Vi följer Folkhälsomyndighetens direktiv när det gäller eventuella spärrar för antal personer som får vistas på evenemang och aktiviteter. Antingen kommer evenemangen begränsas alternativt ställas in för allas välbefinnande.