image

Besöksmål

Besöksmål i närhet till Ekerum camping

Det finns mycket att göra på hela Öland och även i närheten av Ekerum camping. Borgholm ligger bara några kilometer bort och naturreservatet Halltorps hage alldeles intill campingen, eller varför inte ett besök vid någon av Ölands fyrar.

Besöksguide Öland
Mill 1595795 1920

Besöksguide Öland

Öland har massor av spännande och roliga aktiviteter som passar både stora som små under stora delar av året! 

Borgholms slott
Borgholm 756427 1920

Borgholms slott

Besök Borgholms slott, endast några kilometer från vår camping. Vandra runt i slottsgemaken och känn historiens vingslag! Njut av den fantastiska utsikten över slottsalvaret och Kalmarsund. 

Borgholms konserter
240 F 121197382 Wjoqxcukhtlzjswsgqqrheqhxpvfgis2

Borgholms konserter

Under sommaren gästas Borgholms fästning av flera kända artister som bjuder in till konserter.

Kackelstugan
Kackelstugan

Kackelstugan

Kackelstugan ligger några kilometer från Ekerum camping i en lugn och lantlig miljö. Det är en kringbyggd ölandsgård där du avnjuta mat, dryck och underhållning. På gården lokalproduceras öl i Kackelbryggeriet frt finns även ett eget galleri och ett eget bokförlag. Under sommarsäsongen anordnas olika kulturevenemang och konserter i Kackelstugans teaterlada.

Halltorps hage
Halltorps Naturreservat

Naturreservatet Halltorps hage

Halltorp är internationellt känt för sin förekomst av gamla ekar och sällsynta skalbaggar. Många kommer för att besöka kärnområdet - själva Halltorps hage - med de gamla ekjättarna men här finns också andra intressanta miljöer att besöka. Den på sina håll täta grönskan består av en mosaik av olika skogstyper. Dels finns här täta snår, dels är skogen öppen och lättframkomlig. Här och var i skogen klättrar murgrönan längs trädstammarna. Eken är det vanligaste trädet och blandas upp av ask, lind och lönn samt rikligt av lundens trogna följeslagare - hasselbusken

Fågelskådning
Halltorps Hage Gronsangare Ll Presentation

Fågelskådning

Hela Öland skulle med fog kunna beskrivas som en enda fantastiskt bra plats för fågelskådning. En fågellokal, för att använda skådarens vokabulär.

De utvalda platserna ”fågellokalerna” har det gemensamt att de är enkla att hitta till, parkera vid och tål ett högt besökstryck. Några av platserna är fågelskyddsområden med tillträdesförbud under delar av året, dock har Länsstyrelsen i Kalmar län ordnat så att det finns utmärkta stigar och områden där det går att röra sig året om.

Besök en fyr
Långe Jan

Besök en fyr

Fyren Långe Erik, belägen på Ölands stora grund och norra udde är en 32 meter hög fyr byggd av kalksten. Det är 138 trappsteg till balkongen som är belägen på ca 28 meters höjd.

Långe Jan, Sveriges högsta fyr som står längst ner på Ölands södra udde, som idag är 41,6 meter och Sveriges högsta fyr. Utsikten från toppen är magnifik. Fyren är öppen under vår, sommar och höst samma tider som naturum. 

I Ottenby finner du även Ottenby fågelstation, Naturum Ottenby och Restaurang Fågel Blå