image

Upplev hösten på Ekerum Camping

Välkommen att upptäcka den gyllene årstiden på Öland. Ta dagen som den kommer och njut av stillheten eller upptäck det rika utbudet av aktiviteter och upplevelser. 

Hösten är här och den gyllene årstiden inträder. Här finns tid att upptäcka nya måltidsupplevelser, naturäventyr och kulturer. Ekerum finner du där land möter hav, naturskönt belägen vid Kalmarsund och granne med naturreservatet Halltorps Hage. Närheten till Borgholm och Kalmar ger möjlighet till att utforska massvis av spännande besöksmål. Passa på och njut dem sista veckorna! Från den 5 oktober stänger Ekerum för säsongen.

Hösterbjudande – 20 % rabatt på boende! 

  • Gäller mellan 1 september-4 oktober vid bokning senast dagen innan ankomst.
  • Gäller endast nybokningar och kan ej kombineras med andra erbjudanden.
  • Gäller vid bokning online via hemsidan. Ange kampanjkod: Höst2020.

Höstens bästa boendetips!

Pris fr. 580 kr

Villavagn

Varierat stugboende för alla sällskap

Pris fr. 188 kr

Camping

Campingtomt med naturskönt läge

Inspiration för en minnesvärd höst på Öland

33141449 Sommar Vid Borgholms Slott Pa Oland

Borgholms slott

Besök Borgholms slott, endast några kilometer från vår camping. Vandra runt i slottsgemaken och känn historiens vingslag! Njut av den fantastiska utsikten över slottsalvaret och Kalmarsund. 

32209579 Halltorps Hage Naturreservat Pa Oland Med Slingrande

Naturreservatet Halltorps hage

Halltorp är internationellt känt för sin förekomst av gamla ekar och sällsynta skalbaggar. Många kommer för att besöka kärnområdet - själva Halltorps hage - med de gamla ekjättarna men här finns också andra intressanta miljöer att besöka. Den på sina håll täta grönskan består av en mosaik av olika skogstyper. Dels finns här täta snår, dels är skogen öppen och lättframkomlig. Här och var i skogen klättrar murgrönan längs trädstammarna. Eken är det vanligaste trädet och blandas upp av ask, lind och lönn samt rikligt av lundens trogna följeslagare - hasselbusken

35467510 Olands Sodra Udde Med Fyren Lange Jan

Besök en fyr

Fyren Långe Erik, belägen på Ölands stora grund och norra udde är en 32 meter hög fyr byggd av kalksten. Det är 138 trappsteg till balkongen som är belägen på ca 28 meters höjd.

Långe Jan, Sveriges högsta fyr som står längst ner på Ölands södra udde, som idag är 41,6 meter och Sveriges högsta fyr. Utsikten från toppen är magnifik. Fyren är öppen under vår, sommar och höst samma tider som naturum. 

I Ottenby finner du även Ottenby fågelstation, Naturum Ottenby och Restaurang Fågel Blå

Oland Blasingegardsbutik Alexanderhall2019liten 5

Gårdsbutiksrundan

Runt om på ön är nu gårdsbutikerna välfyllda av bland annat ägg, potatis, morötter, rödbetor, bönor och frukt, allt i säsong och med bra kvalitet. Även naturbeteskött finns att köpa på flera platser och de öländska smakerna inspireras av alvarets örter. Många småskaliga producenter bidrar med sylt, saft, honung och andra förädlade produkter. Nu finns tid att upptäcka just ditt smultronställe.

Hollandska Rosentradgarden Foto Sofia Eckerblad

Trädgårdsrundan

Det är en fröjd att spontant åka runt på de slingrande vägarna under den gyllene årstiden. Överallt finns det något att se och mycket är öppet. Alvaret, som nu betats och nötts av sol och vind, välkomnar dig. Det finns också många platser att uppleva sensommarblomning på. Passa på att ta en tur och besök olika trädgårdar med ett café- eller restaurangbesök på vägen.

12518334 Puttinggreen

Strandpromenader och golf i världsklass

Precis ovanför anläggningen finns Ekerum Resort, som länge har tillhört de främsta golfanläggningarna i Sverige. Med hela 51 hål, fördelade på två 18-hålsbanor, en 9-hålsbana och en 6-håls korthålsbana, finns chans till bra golf för alla – från nybörjaren till den absoluta världseliten. Utöver dem fina förutsättningarna för golf, bjuder även Ekerum in till härliga stråk för både vandring och löpning.