Camping

Våra campingplatser har alla närhet till ett servicehus eller andra faciliteter på campingområdet. Kika gärna på vår karta och välj ditt favoritområde och hitta just din bästa campingplats. 

Hur vill du bo?

Camping Uppställda

Campingtomt med el

Campingtomterna ligger alla i nära anslutning till något av våra servicehus. 

Tält

Tält

Centralt på camping finns ett område med tältplatser utan el. Dessa platser kan inte förbokas utan ni frågar efter dem vid ankomst. Till varje plats finns ett picknickbord och de är nära till servicehus och andra serviceinrättningar. 

HA2761 Stor (217139)

Husbil

Det finns ett antal iordninggjorda platser för husbilar, dessa är drop-in platser som inte kan förbokas. Dessa ligger i fint läge nära stranden har ett picknick bord till varje plats och nära till andra serviceinrättningar. Fråga i receptionen vid ankomst för att stå vid dessa platser.

Husvagn

Drop-in platser

Här på Ekerum camping, finns ett antal drop-in platser både med eller utan el, dessa kan inte förbokas, utan tilldelas vid ankomst i överenskommelse med receptionen. Betalning erläggs var 5:e dag om man stannar länge. Annars vid utcheckning.

Var vill ni bo?

Hos oss finns många platser att välja mellan, vill du ha strandnära läge eller bo lite längre in på campingen. Nära något speciellt servicehus eller nära hundbad. Se gärna efter dina favoritplatser på kartan.

EC 20 Karta A3 Tillfällig 1 (1)

Campinginformation

800 2654 1920X600 1[1]

Inför ankomst

Efter ditt bokningstillfälle, kontrollera din bokningsbekräftelse så att den stämmer med det som blivit överenskommet för att undvika missförstånd.

Vid bokning av campingtomt se gärna till att i förhand registrera Camping Key Europe, vilket är ett krav då vi är en SCR-ansluten campingplats. Läs mer om Camping Key Europe här nedan. 

In- och utcheckningstider:

Campingtomter

Incheckning från kl. 13.00. Utcheckning senast kl. 11.00.

Dsc 1529 600 1[1]

Uppställningsregler

 • Backa in på platsen, dragkroken eller fronten på husbilen ska alltid stå ut mot vägen.
 • Avståndet i sidled mellan två campingenheter ska alltid vara 4 meter.
 • Avståndet mellan ett tält och en campingenhet ska vara minst 3 meter.
 • Avståndet mellan två tält ska vara minst 3 meter.
 • Stå alltid så långt till höger det går på platsen.

Soptunnor

Under vistelsen

Eventuella klagomål bör framföras snarast möjligt, dock senast klockan 11:00 dagen efter ankomst. Fel som uppstår under vistelsen ska meddelas omgående till receptionen så att vi får möjlighet att åtgärda dem.

Eventuella skador
Boende ansvarar för alla skador som uppstår på fastigheten och dess inventarier under vistelsen. Det är då också mycket viktigt att meddela receptionen om detta.

Förbud
Det råder rökningsförbud i samtliga stugor och allmänna utrymmen på campingen. Vid överträdelse tas en saneringsavgift ut. Det gäller även i de fall där djur tas med till djurfri stuga. 

Borttappade nycklar
Borttappad nyckel till campingtomten debiteras med 500 kr. 

Miljö och avfall
Tillsammans är det viktigt att vi värnar om miljön. Här är några tips för hur du kan göra skillnad: 
- Diska inte under rinnande vatten
- Sortera ert avfall i avsedda behållare på våra miljöstationer
- Kasta gärna er pant i våra Pantamera-kärl, där alla pengar oavkortat går till Barncancerfonden 
- Grillkol ska kastas i avsedda behållare på våra miljöstationer

700 7310[1]

Trivsel och ordning

För oss är det väldigt viktigt att alla gäster på vår anläggning ska trivas. Av den anledningen finns det ordningsregler framtagna i samarbete med de nordiska campingorganisationerna som alla gäster ska följa. 

Brandslaeckare[1]

Brandskyddsregler

 • Släck eller försök begränsa branden men tänk först på din egen och andras säkerhet.
 • Släckutrustning genom brandsläckare finns utplacerade över hela området, se karta.
 • Gör inte upp eld på backen, det finns grillar på många platser på området.
 • Det är förbjudet att använda bensin-/dieseldrivna elverk inom området.
 • Kontrollera uppvärmnings- och belysningsanordningar. Se upp med gasläckage.
 • Det är förbjudet att dela eluttag med någon annan.
 • Använd alltid godkända kablar, dessa finns att köpa i receptionen eller butiken.
 • Undvik rökning i tält och rök aldrig i sängen/ sovsäcken. 

På Ekerum Camping är det förbjudet att använda engångsgrillar för brandsäkerheten. Vänligen respektera detta! 

Kom ihåg att köpa!

Mycampingkeycidcke 1920X600

Camping Key Europé

På alla campingplatser som är anslutna till SCR Svensk Camping är det obligatoriskt att registrera sig. För att underlätta och snabba på detta använder du dig av ett digitalt Camping-ID eller ett digitalt Camping Key Europe. Visa bara upp det i receptionen så registreras din vistelse automatiskt, utan att du behöver fylla i några papper. Dessutom skapas en semesterloggbok i telefonen där du kan hålla koll på dina vistelser i Sverige.

Camping-ID
Ett Camping-ID är enbart en identifikationshandling för att underlätta in- och utcheckning. Och det är helt gratis. Ett Camping-ID får du på campingplatsen ellergenom att ladda ner det i appen My Camping Key på App Store eller Google Play.

Camping Key Europe
Ett Camping Key Europe är också en identifikationshandling men ger dig dessutom tillgång till boenderabatter på drygt 2 500 campingplatser i Sverige och Europa, flera förmånliga rabatter och erbjudanden samt en helt kostnadsfri ansvars- och olycksfallsförsäkring som gäller för hela familjen. Som om det inte vore nog får du också campingkatalogen Svensk Camping direkt hem till dig i brevlådan. Camping Key Europe kostar 199 kronor för ett år och du kan enkelt välja att prenumerera så att du alltid har ett giltigt Camping Key Europe.

Camping-ID och Camping Key Europe behövs inte vid övernattning i stugor och rum.

190914 Duseuddecamping Gäster 1

Avbeställningsskydd

För att skydda dig om det händer något oplanerat kan du köpa vårt avbeställningsskydd. Det kostar 150 kr/campingtomt och 350 kr/stuga. 

• Du kan avboka fram t.o.m. 14 dagar före ankomst utan intyg. Om du behöver avboka 13–0 dagar före ankomst måste du styrka ditt förhinder med ett giltigt intyg från t.ex. läkare, myndighet eller försäkringsbolag. Intyget skall vara oss tillhanda inom 10 dagar från avbokningsdagen. Vid avbokning samma dag som ankomst måste avbokningen göras före kl. 12.00.

• För boende som avbokas 13–0 dagar före ankomst utan giltig avbokningsorsak behåller vi 100 % av kostnaden.

• Ingen återbetalning sker om du väljer att avbryta din vistelse tidigare än planerat.

• Vid avbokning behåller Svenska Campingpärlor alltid avgiften för avbeställningsskyddet och eventuell bokningsavgift återbetalas ej.

• Avbeställningsskyddet gäller om det inträffar någon allvarlig händelse utanför din kontroll, som du inte kunde förutse när du bokade och som medför att det inte är rimligt att begära att du ska stå fast vid din bokning, t.ex. sjukdom eller någon annan allvarlig händelse som drabbat dig, din familj eller medresenär.

Vill du stanna hela sommaren?

Säsongscamping gäller från april till september. Exakta datum kan skifta från år till år.  Vid intresse vänder man sig till campingen och får närmare information samt förslag på platser som finns tillgängliga.

Kontakta oss