Information om Covid-19

Här hittar du löpande information kring utvecklingen av Covid-19 (Coronaviruset) och din vistelse hos oss på Ekerum Camping.

Vi längtar efter att få skapa nya semesterminnen med er i sommar! Med hänsyn till utvecklingen av Coronaviruset (Covid-19) har vi gjort ändringar i verksamheten för att du ska känna dig trygg under din vistelse på Ekerum Camping. Vi följer kontinuerligt direktiv och riktlinjer från regeringen och Folkhälsomyndigheten.

God hygien – ditt och vårt ansvar tillsammans

- Vi har under dessa förutsättningar med Covid- 19 gjort ett antal åtgärder i verksamheten på Ekerum Camping, för att detta skall fungera så krävs det att våra gäster följer de regler och riktlinjer vi tagit fram.

- Handsprit finns på alla gemensamma utrymmen. Dessa utrymmen kommer även städas och desinficeras dagligen av vår välutbildade personal. 

- Vid gemensamma utrymmen, serviceställen och på stranden kommer skyltar finnas, med budskap till våra gäster om att hålla avstånd och hålla god hygien. 

- Vi ser gärna att man betalar med kort eller swish, för att minska smittspridningen via kontanter.

- Vid alla våra kassor kommer plexiglas finnas uppsatt. Både för din och vår säkerhet.

- Vår personal har tydlig information om vikten av god handhygien på arbetet i samband med gästkontakt, köksarbete, städning, toalettbesök, måltider och övrigt arbete. Personal som känner sig sjuka stannar hemma.

In- och utcheckning, servicehus och boende

- Vid incheckning tillämpar vi kösystem med nr-lappar. Det innebär att endast de gästerna som betjänas befinner sig inomhus i receptionen. Övriga gäster väntar utomhus, utanför receptionen.

- Incheckningsbox med förberedda kuvert kommer att finnas utanför receptionen för de gäster som förbokat under incheckningstiden kl 13-15.

- Utcheckning sker i största möjliga mån med hjälp av vår expressutcheckning. Du betalar din bokning, om inte gjort tidigare, kvällen innan och lägger sen nyckeln i vår "utcheckningslåda" på avresedagen.  Samtliga nycklar för stugor och campingtomter desinficeras mellan varje gäst. 

- Vid våra campingtomter följer vi som vanligt brandskyddsregler med fyra meter mellan varje enhet (husvagn, husbil och tält). Det innebär att du har gott med utrymme och kan känna dig avskild och ha full kontroll över ditt eget boende.

- Vissa områden är i dagsläget mindre belagda än andra. Kontakta oss gärna, så hjälper vi dig kostnadsfritt att byta till ett glesar campingområde.

- Våra stugor städas och desinficeras noggrant av vår välutbildade personal, även om inte gästen valt att lägga till avresestädning. För dig som bokar linneset via oss, kommer vi att skicka med instruktioner för hur gör med dina sängkläder vid utcheckning.

- Våra servicehus kommer stängas, under en kortare period, tre - fyra gånger om dagen för städning och desinficering. Löpande under dagen kommer även frekventa ytor desinficeras. I våra servicehus finns kontrollistor som visar när byggnaden senast kontrollerades av personal.

 

Restauranger och butik 

-  I restauranger och caféer kommer borden placeras glesare än vanligt, i övrigt följer vi rekommendationer från livsmedelsverket och Folkhälsomyndigheten.

Aktiviteter och stranden

- Ledarledda aktiviteter följer myndigheternas rekommendationer kring antal och utförande. Platser och upplägg kan komma att förändras utifrån nya riktlinjer och direktiv, se anslag vid receptionen för ändringar i program.

- Vid bokning av trampbilar och minigolf finns möjlighet att rengöra utrustningen innan användning. All utrustning rengörs av personalen vid dagens slut samt löpande under dagen vid mån av tid.

- Ingen uthyrning utav segway kommer att ske under denna sommar, då instruktion vid uthyrningen inte kan genomföras på ett säkert sätt med tillräcklig distans.

- Skyltar placeras ut på stranden med information om att hålla avstånd. Städning av stranden sker regelbundet. 

Evenemang

-Vi följer noggrant direktiven från myndigheterna vad gäller eventuella begränsningar för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Se hemsidan och anslag vid receptionen för eventuella förändringar kring våra evenemang här på campingen.