image

Campingskoj med Bärra

Blåbäret Bärra är den populära och mycket busiga maskoten som för det mesta tillbringar tid i Blåbärsskogen men under sommaren tillbringar mycket tid på våra campingar. Bärra besöker oss i princip varje dag och hittar ofta på olika aktiviteter med barnen. 

Photomind Mg 1732 Stor 89582[1]
Bärra på campingäventyr!
Blåbäret Bärra är den populära och mycket busiga maskoten som kommer ifrån Blåbärsskogen. Men nu har han blivit nyfiken på vad man kan hitta på sommaren. Bärra har hört talas om någonting som heter camping, vad kan det vara för något? Han bestämmer sig för att ge sig ut på campingäventyr i sommar!
Barra Campar[1]
Bärra checkar in
Bärra letar reda på en camping, som tur är så hittar han en i närheten. Han står utanför receptionen och läser på några skyltar. Det verkar finnas massor av skojiga saker att göra på den här campingen. Undra om det finns några busiga barn som han kan leka med här.
Dsc 6831Grannacamping Original 327609[1]
Bärra får nya kompisar
Bärra går in på campingområdet direkt kommer det några barn springande som han följer med för att se hur de bor. Barnen visar att man kan bo i både stugor, husvagnar, husbilar eller i tält, tänk vad bra, här finns ju nåt för alla!
Photomind Mg 1726 Stor 89578[1]
Bärra dansar
Barnen frågar om inte Bärra vill följa med och leka, de berättar att de tänkt gå ner till stranden. Bärra följer med ner och barnen börjar sjunga dansa, de kan visst en sång som handlar om just Bärra!
HA51 Stor (323025)
Campinglivet
Bärra gillar det han sett av campinglivet, å så bra att det finns flera campingar som har massa Bärraaktiviteter, då kan han ju åka vidare till nästa camping och leka!

Sagan om Bärra

Blåbäret Bärra är den populära och mycket busiga maskoten som bor i Blåbärsskogen i Orsa Grönklitt. Bärra bodde från  början i en helt vanlig skog där fanns det massor av roliga saker att upptäcka och äta såsom myror, mossa, bär och svamp.

Eftersom Bärra från början var ett helt vanligt blåbär så fick han och de andra blåbärskompisarna akta sig noga när barnen var ute i skogen och lekte. De var ju precis som vanliga blåbär, mycket små där intill marken och riskerade både att bli trampade på – kanske till och med uppätna! Bärra och de andra bären lärde sig därför att gömma sig från skogens faror bland blåbärsriset.

En dag träffade Bärra en snäll liten vätte i skogen. De började prata om livet bland träden, mossan och svampen och Bärra berättade om sina och blåbärskompisarnas problem med barnen. Vätten kom då på en idé; hur vore det om Bärra blev stor som en jätte? Bärra blev såklart jätteglad av tanken! Sagt och gjort, Vätten gjorde det lilla blåbäret Bärra lika stor som en människa.

Nu när Bärra var så stor behövde han inte oroa sig längre för att bli uppäten eller trampad på i Blåbärsskogen. Bärra och Vätten gjorde tillsammans ett superroligt skidområde i Orsa Grönklitts skogar och döpte det till just, Blåbärsskogen. Här kan du möta Bärra och ett helt gäng av hans roliga kompisar. Möt små trädblåbär som spanar på alla barn som kommer, blåbär som åker snowboard och några som gillar att sjunga. Gammelblåbäret har bott där längst och håller ordning och reda, men passa dig för det busiga trollblåbäret som kastar snöbollar på alla som åker förbi! Bärra har också en massa spännande djurkompisar, bland annat leoparder, isbjörnar och vargar.

Bärra kan inte prata så som vi människor, utan pratar bara det hemliga blåbärsspråket. Däremot gör han gester, älskar kramar och har många vänner som kan tolka åt honom.

Ibland är Bärra ute på äventyr på andra platser och hittar på upptåg så håll utkik på allt från campingar till fjällanläggningar efter vår busiga maskot. Bärra har alltid en massa skojsiga äventyr på gång – häng med på Blåbäret Bärras äventyr! 

Bärra svarar på frågor

Bärra svarar på frågor

Se vad Bärra svarade när vi ställde några frågor, då han inte kan prata som vi gör, fick vi ta det på det hemliga blåbärsspråket.

Hej Bärra! Vad är du för en rolig filur?

Hejsan hoppsan! Jag är ett busigt blåbär som älskar att leka med barn och göra roliga saker. 

Vad är det för några kompisar som bor där tillsammans med dig?

Det är små trädblåbär som spanar på alla barn som kommer, ett annat som gillar att sjunga. Gammelblåbäret har varit där längst och håller ordning och reda i skogen, men passa dig för det busiga trollblåbäret. Det bästa vi vet är att leka och busa med alla som kommer förbi. 

Vad roligt! Men vad äter ett blåbär som du?

Det är så gott så det håller jag hemligt! Men det är fullt i socker!

Vad har du för favoritfärg?

Blå såklart!

Vad tycker du är det roligaste som finns att göra?

Busa med barn och mina vänner. 

Vilken är den bästa låt du vet?

Min sång – Bärrasången! Det är jätteroligt att sjunga och dansa till den!

Du verkar vara ett häftigt blåbär! Vart kan man träffa dig?

Jag dyker upp lite här och var, man vet aldrig när jag är ute på bus. Jag är också såklart på alla mina roliga aktiviteter som finns här på campingen! 

Tack Bärra för pratstunden, jag hoppas vi ses i hoppas!

Självklart gör vi det! Hej hopp!

Bärra tipsar

Barra Badar 400X250[1]

Bärras badtips

Bada är jättekul men tänk på att ha en vuxen med dig och ha simpuffar eller badring på dig om du inte simmar så bra. Även om du kanske gillar att stänka vatten så tänk på att de bredvid inte vill bli blöta. Nu är det bara att plumsa i och njuta men tänk på att i vatten så behöver man vara en extra bra kompis, så håll koll på alla som du badar med! Simma lugnt!

Barra Fiskar B 400X250[1]

Bärras fisketips

Att fiska kan vara spännande, tänk på att ha flytväst på dig när står nära vattnet ifall du skulle bli så glad när du får napp och ramlar i. Fisket brukar vara bäst tidigt på morgonen eller på kvällen. När man fiskar är det viktigt att vara tyst så man inte skrämmer bort fiskarna och så måste man kanske köpa fiskekort också. Lycka till med fisket!

Barra Trampcykel 400X250[1]

Bärras trampbilstips

Cykla trampbil är kul! På de flesta campingarna så kan man hyra trampbilar eller cykelbilar. Trampbilen sitter man själv i medan cykelbilen får man plats flera i så kompisarna eller familjen kan följa med. Tänk bara på att inte trampa iväg för långt så det blir för jobbigt att trampa hem igen. Trampa lugnt!

Barra Minigolf 400X250[1]

Bärras minigolftips

Minigolf det är roligt det! Tänk på att ta en klubba som är lagom lång, välj din favoritboll och sen är det bara att sätta igång och spela. Glöm inte göra upp regler så ni inte blir osams om hur många slag man får använda. På våra campingar kan banorna vara lite luriga så håll koncentrationen uppe och lycka till med golfandet!

Baerra Glass 400X250[1]

Bärras glasstips

Äta glass är väl det bästa som finns! Efter en lång dag full med bus så sitter det fint att svalka sig med en god glass! Min favoritglass är såklart blåbär men det förstod ni väl! Vilken favoritglass är din?

Barra Fotboll 400X250[1]

Bärras fotbollstips

Sparka boll med kompisarna är en enkel och superkul aktivitet. På sommaren kan man hitta massa nya kompisar att spela med på campingen så ta med bollen, leta upp en gräsplätt och sparka igång spelet!

Barra Vandring 400X250[1] (1)

Bärras vandringstips

Gå ut på tur är riktigt kul! Kom ihåg att packa med gott fika i ryggsäcken och ta med karta och kompass om du ska gå långt. Glöm inte heller säga till någon vart du ska gå och när du tänker vara hemma igen. Nu är det bara att gå ut i naturen och njuta!

Barra Trampbat 400X250[1]

Bärras trampbåtstips

Att guppa runt i en trampbåt är kul! I några av våra trampbåtar sitter man själv och i några kan man få plats flera, så kompisarna eller familjen kan följa med. Tänk bara på att inte trampa iväg för långt så det blir för jobbigt att trampa hem igen och självklart har vi flytväst på oss. Trampa lugnt!