28I1341 Stor (89976)

Upplev hösten på Gränna Camping

I Gränna finns nästa äventyr alltid runt knuten. Upplev Gränna genom en vandring på någon av alla leder, på cykelsadeln, eller varför inte genom helt andra perspektiv.

Unna dig ett äventyr och utforska Gränna i höst. Vandra på mjuka stigar i sagolika miljöer, cykla längs Vätterns linjer eller kliv in i historieboken och utforska äventyr och minnesvärda platser i Gränna. Välkommen att njuta av hösten hos oss. En tid av frihet, utan oro för om det finns lediga platser, och med vackra färgskiftningar, krispig luft och vacker natur.

Hösterbjudande – 20 % rabatt på boende! 

  • Gäller allt boende
  • Gäller för boende mellan 1 september-31 oktober vid bokning senast dagen innan ankomst.
  • Gäller endast nybokningar och kan ej kombineras med andra erbjudanden.
  • Gäller vid bokning online via hemsidan. Ange kampanjkod: Höst2021.

Höstens bästa boendetips!

Pris fr. 1340 kr

DSC 7061Grannacamping Stor (271631)

Moderna stugor med centralt läge vid Vätterns strand

Pris fr. 270 kr

DSC 8874Grannacamping

Hitta din favoritplats bland 450 campingtomter

Inspiration för en minnesvärd höst i Gränna

27F77e8053d4c31e58f76693a68cff28

Ett naturskönt äventyr – utforska Gränna till fots

Upplev vackra vyer, mjuka stigar och sagolika miljöer i de Bauerska skogarna. Vandring är en folkrörelse som aldrig stannar. Ta en stillsam promenad längst Vättern, lyssna till vågorna och känn lugnet, eller utforska områdets spännande leder. Snöra på dig vandringsskorna, packa matsäcken och bege dig ut!

Visingso 24

Upplev Gränna från cykelsadeln i höst

Gränna är en svensk idyll med vackra små trähus och kullerstensgator som med sitt läge vid Vättern kan vara startpunkten eller målet för en fantastisk cykeltur. 

 

Området mellan Huskvarna och Gränna är ett paradis för cyklister med sina lugna landsvägar och slingrande grusvägar. Här bjuds på variation och valmöjligheter som gör att det passar alla typer av cyklister oavsett nivå och ambition. Du cyklar genom ett böljande landskap som är del av UNESCOS världsunika biosfärområden, Östra Vätterbranterna. 

 

Om du hellre cyklar på en mountainbike eller endurocykel så finns även MTB-leder att välja bland. Grännaberget med omnejd, skulle kunna bjuda på 200 höjdmeter om du gör allt rätt. 

Brahehus 2020

Kliv in i Grännas historiebok

Gränna är en plats full av historia. Staden grundades redan 1652 under namnet ”Brahe-Grenna” av Per Brahe den yngre, vars staty finns på det centrala torget, och var då den första staden i Sverige som grundades med grevliga stadsprivilegier. Sedan dess har historieboken fyllts av spännande saker som har kopplingar till Gränna!

Polkagris Stor 85197[1]

Följ med i skapandet av Grännas sötaste stolthet

I Gränna finns det en mängd kokerier som alla har sin egna tvist på den populära godsaken. Det de alla har gemensamt är konsten och passionen att kunna baka den perfekta polkagrisen.

Visingsö

Upptäck den historiska sagoön mitt i Vättern

Enligt legenden skapades Visingsö när Jätten Vist slängde ut en grästuva i sjön Vättern för att hans gumma skulle ha något att kliva på. Liksom för tusen år sedan, sjuder tuvan än idag av liv! Här kan du njuta av historiska lämningar, vacker natur, konst och mycket mer!

33882943 Vattenfallet I Rottleby (1)

Upplev Gränna från nya perspektiv

Att strosa runt på kullerstensgator bland pittoreska trähus och andas in doften av pepparmint från Grännas alla polkagriskokerier är svårslaget, men staden har mycket mer att erbjuda än så. Platsen är omringad av vackra naturreservat som är fulla av liv, och när man rör sig i de djupa och trolska skogarna är det inte svårt att förstå att det var där som John Bauer fann mycket av sin sagoinspiration.

Besök skördefesten i Äppledalen

Smålands egna Toscana!

https://jkpg.com/sv/jonkoping-huskvarna/appledalen/