Information om Covid-19

Här hittar du löpande information kring utvecklingen av Covid-19 (Coronaviruset) och din vistelse hos oss på Gränna Camping.

Vi längtar efter att få skapa nya semesterminnen med er i sommar! Med hänsyn till utvecklingen av Coronaviruset (Covid-19) har vi gjort ändringar i verksamheten för att du ska känna dig trygg under din vistelse på Gränna Camping. Vi följer kontinuerligt direktiv och riktlinjer från regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Senast uppdaterat 2020-05-15

God hygien – ditt och vårt ansvar tillsammans

- Handsprit finns på alla gemensamma utrymmen. Dessa utrymmen kommer även städas och desinficeras dagligen av vår välutbildade personal. 

- Vid gemensamma utrymmen och på serviceställen kommer skyltar finnas, med budskap till våra gäster om att hålla avstånd. 

- Från 1 maj är vi kontantfria för att minska smittspridningen via kontanter. Du som gäst kan välja att betala via kort eller swish. 

- Vid alla våra kassor kommer plexiglas finnas uppsatt. Både för din och vår säkerhet.

- Vår personal har tydlig information om vikten av god handhygien på arbetet i samband med gästkontakt, städning, toalettbesök, måltider och övrigt arbete. Personal som känner sig sjuka stannar hemma.

In- och utcheckning, servicehus och boende

- Vid våra campingtomter följer vi som vanligt brandskyddsregler med fyra meter mellan varje enhet (husvagn, husbil och tält). Det innebär att du har gott med utrymme och kan känna dig avskild och ha full kontroll över ditt eget boende.

- Vissa områden är i dagsläget mindre belagda än andra. Kontakta oss gärna, så hjälper vi dig kostnadsfritt att byta till ett glesar område.

- Våra stugor städas och desinficeras noggrant av vår välutbildade personal, även om inte gästen valt att lägga till avresestädning. För dig som bokar linneset via oss, kommer vi att skicka med instruktioner för hur gör med dina sängkläder vid utcheckning.

- Under "högveckorna" kommer våra servicehus stängas, under en kortare period, en gång om dagen för städning och desinficering. Löpande under dagen kommer även frekventa ytor desinficeras och städas.

- Vid incheckning tillämpar vi kösystem. Det innebär att endast de gästerna som betjänas befinner sig inomhus i receptionen. Övriga gäster väntar utomhus, utanför receptionen.

- Utcheckning sker i största möjliga mån med hjälp av vår expressutcheckning. Du betalar din bokning, om inte gjort tidigare, kvällen innan och lägger sen nyckeln i vår "utcheckningslåda" på avresedagen.  Samtliga nycklar för stugor och campingtomter desinficeras mellan varje gäst. 

Butiken 

- Butiken håller öppet som vanligt fast med begränsat sortiment och med utökade rutiner vad gäller städning och desinficering. Det färska brödet kommer vara färdigpackat i påsar.

Aktiviteter

- Aktivitetskiosken kommer hålla öppet som vanligt vecka 28-31, med förstärka rutiner vad gäller städning och desinficering. Vi har kassan öppen utåt, vilket innebär att köer sker utomhus. 

- Våra ledarledda barnaktiviteter kommer vara utomhus i den friska luften och i mindre grupper (max 10 barn). Vi har även beslutat att erbjuda alla våra ledarledda aktiviteter helt utan kostnad. 

- Vid bokning av cykelbil och äventyrsgolf får du en servett med handsprit för att desinficera. 

Evenemang

Vi följer noggrant direktiven från myndigheterna vad gäller eventuella begränsningar för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Vissa av våra evenemang kan där av komma att ställas in eller ske under andra och mer uppstyrda former och i mindre sammankomster.