28I6961 Stor (196618)

Aktiv semester

Lata semesterdagar vid stranden i alla ära, men visst är känslan underbar efter en löptur ute i naturen? På våra destinationer kan du enkelt kombinera lata sommardagar med äventyrliga dagar ute i natur, vildmark eller varför inte lokala besöksmål? Vandring, cykel, golf, yoga och simning. Välj bland våra olika aktiviteter och låt oss guida dig i det lokala Sverige.

Photomind MG 2066 Stor (65416) (1)

Orsa Grönklitt – endast 15 km från Orsa Camping

I Orsa Grönkllitt finns ett välutbyggt system för outdooraktiviteter som cykling, löpning, vandring, stavgång/skidgång, rullskidåkning och utegym med stakmaskin.

 

Under sommaren fungerar Längdcentrum som aktiviteternas mittpunkt. Här finns butik, verkstad och uthyrning av cyklar, rullskidor, kanoter och fiskeutrustning, men även kartor, annan utrustning, guider och en personlig coach. Med väl utmärkta leder och kartor är det lätt och säkert att ta sig ut i terrängen, den fantastiska utsikten får du på köpet.

12489207 Urskog

Upptäck Vasaloppsarenan året runt

Den ligger här och väntar på dig. En arena skapad av naturen själv, tillgänglig och vacker, inramad av små fäbodbyar och glesvuxna tallskogar, korsad av grusvägar och upptrampade stigar där generationer av ortsbor har tagit sig fram mellan byarna. Vasaloppsarenan – en arena för friskvård och upplevelser året runt.

 

Med Vasaloppsarenan, som passerar genom anläggningen, är Mora Parken en perfekt utgångspunkt. Här finns även cykeluthyrning för dig som önskar att ta dig fram på två hjul. 

IMG 7641 Stor (88163)

Siljansleden – upplev dalaidyll och röda stugor

Siljansleden går runt sjöarna Orsasjön och Siljan i Dalarna. Här får du chansen att uppleva Dalarna på riktigt oavsett vilken mil av de 34 som du väljer, med dalaidyll, fäbodar och röda stugor. 

 

Siljansleden är lätt att ”kliva på” och börja sin vandring. Längs leden finns rast- och lägerplatser på lämpliga avstånd och det går även att övernatta i så kallade eldpallkojor. Naturen har vildmarkskaraktär med barrskogar och myrmarker. Dessutom kommer du att gå förbi många sjöar och vattendrag.

 

Orsa Camping, Mora Parken, Rättviks Camping och Siljansbadets Camping är utmärkta utgångspunkter för att upptäcka Siljansleden. 

Vandring

Vandring och cykel vid Sunne Camping

När du bor på Sunne Camping och Sommarland finns Sundsbergs friluftsområde på bekvämt promenadavstånd. När du passerar tunneln under E45:an, har du bara några hundra meter till skogen. Här finns tillgång till elljusbanor upp till 6 km, och uppmärkta vandringsleder i spännande natur. För dig som önskar finna även en MTB-bana på 5,7 km på cykling.

12518334 Puttinggreen

Strandpromenader och golf i världsklass

Ekerum Camping hittar du naturskönt beläget vid Kalmarsund och granne med naturreservatet Halltorps Hage. Området runt Ekerum bjuder in till fina stråk för både vandring och löpning.

 

Precis ovanför anläggningen finns Ekerum Resort, som länge har tillhört de främsta golfanläggningarna i Sverige. Med hela 51 hål, fördelade på två 18-hålsbanor, en 9-hålsbana och en 6-håls korthålsbana, finns chans till bra golf för alla – från nybörjaren till den absoluta världseliten.

190914 Duseuddecamping Natur Vandring 14 Stor (472187)

Vandra längs klipporna på Duse Udde

Duse Udde Camping vid Vänerns kust är en riktig pärla i vackra omgivningar. Naturen bjuder på fina natur- och cykelstigar samt ett rikt djurliv. Upptäck vandringsleder passande för både familjen och för dig som vill ha lite svårare terräng. Blir du svettig finns fantastiska badmöjligheter med barnvänliga sandstränder och mysiga klippor.