Sleeping Beauty Polar Bear[1]

Besöksmål

I Mora med omnejd finns massor att se och upptäcka.  läs mer på Visitdalarna Mora

Orsarovdjur

Orsa Rovdjurspark

34km från Mora Parken

1257884 Dalahastar[1]

Dalahästtillverkningen

12km från Mora Parken

Photomind Mg 2082 Stor 65417[1]

Orsa Grönklitt

34 km från Mora Parken

I Orsa Grönklitt hittar du aktiviteter för liten och stor, sommar som vinter. 

Tomteland

Tomteland

19 km från Mora Parken

Äventyr och magi med Tomten och alla hans vänner får du uppleva på Tomteland, ca 20 minuter från Mora Parken. Klicka dig vidare och läs om alla spännandeheter som finns att uppleva.

Zorn Museet Mora

Zornmuseet

1,5 km med bil eller 800 m promenad

Som närmsta granne med Mora Parken ligger Zornmuseet och Zorngården. Zorngården var en gång makarna Anders och Emma Zorns hem i Mora. Idag är värdparet borta men huset välkomnar ständigt nya besökare. Guidade visningar äger rum sex dagar i veckan, under sommaren erbjuds visningar varje dag.

Under sommaren visas Zorns gammelgård där du bland annat kan följa med på Tidsresan och besöka Textilkammaren.

 

Vasalopps

Vasaloppsmuseét

2 km med bil eller 1 km promenad

När Vasaloppets Hus invigdes 1994 öppnade även Vasaloppsmuseet i huset. Efter ett års renoveringsarbete slogs portarna upp till helt nya Vasaloppsmuseet inför Vasaloppets vintervecka 2013. Det nya museet erbjuder besökarna en bred bild av Vasaloppets långa historia och visar genom ett modernt uttryck vägen från långlopp till en arena för friskvård och folkhälsa året runt. Sedan 2017 finns även en specialdel om "Mora-Nisse", Vasaloppets största profil genom tiderna.

Siljan Geopark

En meteorit träffade jorden för cirka 380 miljoner år sedan och i smällen bildades det som vi idag kallar för Siljansringen! Himlakroppen som träffade jorden var omkring 5 kilometer i diameter och bildade en nedslagskrater på 60 kilometer i diameter! Kraften av nedslaget var så stor att berg lyftes och ställdes på ända och sprickor bildades djupt ner i berggrunden.

Passa på att besöka några av de fantastiska platser som bildades. 

Läs mer