Cv 2013 584[1]

Outdoor och träning

På Moraparken finns det träningsmöjligheter för dig som gillar en aktiv semester eller som laddar upp för tävling. 

16533006 Close Up Of Friends With Backpacks Hiking

Vandring

Ta en tur till fots och upplev den fantastiska natur vi har i närområdet! 

48330637 Family Bonding Grandfather Father And Grandson Fishing

Fiske

Mora med omnejd är berömt för sitt varierande utbud av fiskemöjligheter. Här finns något som passar de flesta!

Photomind Mg 2029 Original 65411 Stor 91606[1]

Cykling

Mora är ett sant eldorado för mountainbikecyklister!
I vår reception på hotellet kan du hyra Citybike! 

Tennis 1381230 640[1]

Tennis

I samarbete med Mora Tennisklubb erbjuder vi spel i tennishallen som ligger mitt på vårt område. Du bokar själv tid och betalar genom onlinesystemet MATCHI.se.

Hallen har två tennisbanor, omklädningsrum och bastu. Möjlighet finns till badmintonspel. Tennishallen är öppen under hela året. Sommartid finns även utomhusbanor på Tuvan, ca 2 km från Mora Camping.

12901483 Golf Game Start

Golf

Hos oss bor ni i närhet till både Mora golfbana och Sollerö Golfbana. 

Missa inte vårt förmånliga paket tillsammans med Mora Golfbana, se mer under erbjudanden! 

IMG 5442 Kopiera Stor (85433)

Kanot och Kajak

Njutning på vatten för dig som vill ge dig ut på egen hand på Siljan, på Österdalälven eller längs Hemulån.  Hyrs från receptionen.

Priser:
KanotFrån 200 kr/timmen
KajakFrån 100 kr/timmen

Cv 2013 584[1]

MTB

38783597 Korg Till Frisbeegolf

Discgolf

Discgolf är en av de snabbast växande sporterna i världen och det är lätt att förstå varför. Du får komma ut i naturen och precis som i vanlig golf är sporten en kombination av fysisk och psyke

216Walking

Hitta ut

Ett roligt och lekfullt sätt att ta er runt i naturen och upplev nya platser. Genom att följa en karta letar ni er fram till olika checkpoints ute i naturen. 

Kartor hittar ni i receptionen! 

Padel.1

Padel

Padel är som en blandning av tennis och squash, en perfekt sport för dig som vill testa en ny, växande träningsform och samtidigt ha riktigt roligt. Padel är socialt, enkelt att lära sig och passar alla – med eller utan förkunskaper. 

Swimmers 79592 640[1]

Simhall / gym

På samma område som Mora Camping ligger Mora Simhall. På anläggningen finns en 
25-metersbassäng med sex banor och en särskild hoppbassäng med 1 m och 3 m svikt. Det finns undervisningsbassäng, plaskbassäng, bubbelpool, Activum gym, solarier samt torr och fuktig bastu. Blir du sugen på en fika finns cafeteria med enklare servering.

Traning Mc[1]

Gym

På vårt hotell finns ett välutrustat gym tillgängligt för alla våra boendegäster. Här finns bland annat löpband, motionscykel, två olika typer av stakmaskin, TRX-band, stång med vikter, kettlebells med mera.

Alla våra boende gäster har fri tillgång till gymmet.

Siljan Geopark

En meteorit träffade jorden för cirka 380 miljoner år sedan och i smällen bildades det som vi idag kallar för Siljansringen! Himlakroppen som träffade jorden var omkring 5 kilometer i diameter och bildade en nedslagskrater på 60 kilometer i diameter! Kraften av nedslaget var så stor att berg lyftes och ställdes på ända och sprickor bildades djupt ner i berggrunden.

Passa på att besöka några av de fantastiska platser som bildades. 

Läs mer

Vinteraktiviteter

Vl 2013 409[1]

Längdskidåkning

Inget hör så starkt ihop med Mora som längdskidåkning. Här finns ett av Sveriges bästa längdskidområde och det är rent av så att sju av tio svenskar associerar orten med just Vasaloppet och längdåkning.

I och med Vasaloppsarenan får du som boende på Mora Parken 90 kilometer preparerade skidspår bokstavligen utanför dörren. Här har allt ifrån entusiaster till elitidrottare slipat formen i åratal och skapat några av världens bästa åkare. Du får utmärkt läge för ski-in ski-out och allt för den kompletta skidupplevelsen med vallabodar, klassiska teknikläger och såklart alla möjliga typer av boenden.

Längdskidor och löpning
Lngdsk 1[1]

Vasaloppscoacher

Mora Parken erbjuder träningsrådgivning via våra samarbetspartners Staffan Larsson på Aktiv Sport och Håkon Breistrand på Fysio-outdoor. Anmäl dig till någon av våra skidlektioner, enskilt eller i grupp.