313046 Follow The Hiker 1

Vandring

I Mora och dess närområde hittar ni fantastiska leder att vandra längs! 

2,5 - 5 kilometer
16533006 Close Up Of Friends With Backpacks Hiking

Siljansfors, Harkenberget

Siljansfors kombinerar vacker natur med spännande historik. Här ges möjligheten till att ta en kortare vandringstur och samtidigt lära sig om skogsbruket från järnbrukstiden och framåt. Runt efter denna 5 kilometersslinga upp på Harkenberget sitter info-skyltar som upplyser om natur, skogsbruk och brukshistoria. Här finns även en Knattestig på 1,5 km med många trevliga inslag för barnen.

3,5 kilometer
313046 Follow The Hiker 1

Zornvandringen

Vandra i Anders Zorns fotspår längs en 3,5 km lång promenadväg genom centrala Mora. Upplev de platser där konstnären målat och läs om hans insatser för bygden på de nio informationstavlor som finns utplacerade efter vägen. 

Och du, passa på att göra ett besök på Zorncafét när ni ändå är ute på promenaden! 

7,5-8,5 kilometer
Vandra

Alderängarna

Alderängarna är ett naturreservat inom Mora Kommun. Turen börjar ovanför branten ner mot Österdalälven för att sen genom reservatet ta sig ner till strandkanten. Här finns även en mycket naturskönt placerad slogbod, så glöm inte att packa ner lite fika i väskan. Turen följer sen älvkanten för att göra någon avstickare upp i skogen.
Hela rundan är lättgången med lite kupering.

90 kilometer
DSC 2155 Kopia Stor (85375)

Vasaloppsarenan

Vasaloppsarenan är en vandringsled som följer Vasaloppets sträckning mellan Sälen och Mora. Upplev de kända platserna från Vasaloppet. Vandringsleden är ca 90 km lång. Här kan du ta god tid på dig för att njuta av djur och natur och gör ett stopp i byarna/fäbodarna och de pittoreska fäbodarna. 

216Walking

Hitta ut

Ett roligt och lekfullt sätt att ta er runt i naturen och upplev nya platser. Genom att följa en karta letar ni er fram till olika checkpoints ute i naturen. 

Kartor hittar ni i receptionen! 

Clowb

Troll- och clownstigen

En jättefin runda för barn med många roliga hinder, plats för fika och sång m.m. Fantasin får spela fritt!

Fler stigar

Det finns en mängd olika stigar att besegra i Mora, oavsett om du vill vandra i skog, naturreservat eller bestiga ett berg så finns här garanterat något som passar dig och hela familjen!

 

Här hittar du fler tips! 

Läs mer

Siljan Geopark

En meteorit träffade jorden för cirka 380 miljoner år sedan och i smällen bildades det som vi idag kallar för Siljansringen! Himlakroppen som träffade jorden var omkring 5 kilometer i diameter och bildade en nedslagskrater på 60 kilometer i diameter! Kraften av nedslaget var så stor att berg lyftes och ställdes på ända och sprickor bildades djupt ner i berggrunden.

Passa på att besöka några av de fantastiska platser som bildades. 

Läs mer