Cv 2013 584[1]

Outdoor och träning

På Moraparken finns det träningsmöjligheter för dig som gillar en aktiv semester eller som laddar upp för tävling. 

DSC 2155 Kopia Stor (85375)

Vandring

Vasaloppsarenan 90 km
Vill du vandra i Sveriges mest unika naturreservat? Då hälsar vi dig välkommen till det officiella Vasaloppscentret Mora Parken för att vandra i naturskön miljö längs Vasaloppsarenan. 

Törnkviststigen 7 km
Känner du för en lite kortare vandring kan vi varmt rekommendera Törnkviststigen. Du startar och avslutar vid hotellreceptionen och tar dig ut i skogen längs Österdalälven. En fin vandring/promenad som många tar med sin hund.

Jogging/Löptur
Känner du för en jogging/löptur kan du snöra på dig dina joggingskor och ge dig ut i Vasaloppsarenan, den passerar bokstavligen rakt genom vårt område.

På sidan Mora Outdoor finns flera tips på olika turer och leder för vandring och löpning.

Fiske 1920X600[1]

Fiske

Mora med omnejd är berömt för sitt varierande utbud av fiskemöjligheter inom en restid på bara halvannan timme. Här ges möjligheten att fiska allt från storgädda och trolla efter öring ute på Siljan, till att smyga med flug- eller metspöt i högsta hugg i jakt på kiloharr och bäcköring i någon av alla våra trolska skogsbäckar och åar.

080906 Smaagan Maangs Grupp 7[1]

Cykling

På senare år har Mora blivit ett eldorado för mountainbikecyklister och det kan vi bland annat tacka Vasaloppet för! Den omåttligt populära Cykelvasan lockar årligen tusentals cyklister som mäter sina krafter i Vasaloppsarenan. Den 90 km långa sträckan används flitigt och när du bor på Mora Parken bor du på klassisk mark mitt i Vasaloppsarenan.

Hyr en citybike eller mountainbike!
Vi hyr ut via receptionen på hotellet. Kontakta oss gärna i förväg och boka din cykel. Hjälm ingår. Hyrs ut via receptionen.

Tennis 1381230 640[1]

Tennis

I samarbete med Mora Tennisklubb erbjuder vi spel i tennishallen som ligger mitt på vårt område. Du bokar själv tid och betalar genom onlinesystemet MATCHI.se.

Hallen har två tennisbanor, omklädningsrum och bastu. Möjlighet finns till badmintonspel. Tennishallen är öppen under hela året. Sommartid finns även utomhusbanor på Tuvan, ca 2 km från Mora Camping.

Swimmers 79592 640[1]

Simhall / gym

På samma område som Mora Camping ligger Mora Simhall. På anläggningen finns en 
25-metersbassäng med sex banor och en särskild hoppbassäng med 1 m och 3 m svikt. Det finns undervisningsbassäng, plaskbassäng, bubbelpool, Activum gym, solarier samt torr och fuktig bastu. Blir du sugen på en fika finns cafeteria med enklare servering.

Traning Mc[1]

Gym

På vårt hotell finns ett välutrustat gym tillgängligt för alla våra boendegäster. Här finns bland annat löpband, motionscykel, två olika typer av stakmaskin, TRX-band, stång med vikter, kettlebells med mera.

Alla våra boende gäster har fri tillgång till gymmet.

Längdskidor och löpning
Lngdsk 1[1]

Vasaloppscoacher

Mora Parken erbjuder träningsrådgivning via våra samarbetspartners Staffan Larsson på Aktiv Sport och Håkon Breistrand på Fysio-outdoor. Anmäl dig till någon av våra skidlektioner, enskilt eller i grupp.

Vl 2013 409[1]

Längdskidåkning

Inget hör så starkt ihop med Mora som längdskidåkning. Här finns ett av Sveriges bästa längdskidområde och det är rent av så att sju av tio svenskar associerar orten med just Vasaloppet och längdåkning.

I och med Vasaloppsarenan får du som boende på Mora Parken 90 kilometer preparerade skidspår bokstavligen utanför dörren. Här har allt ifrån entusiaster till elitidrottare slipat formen i åratal och skapat några av världens bästa åkare. Du får utmärkt läge för ski-in ski-out och allt för den kompletta skidupplevelsen med vallabodar, klassiska teknikläger och såklart alla möjliga typer av boenden.