Boende inklusive lite till!

Kombinera ditt favoritboende med något eller några av våra spännande besöksmål och extra bra erbjudanden. 

I våra paket har vi fokuserat på  boendealternativ i hotell eller självhushållsstuga och kombinerat det med förmånliga entréer till några spännande, roliga, läskiga, intressanta och nära besöksmål. Kolla in våra erbjudanden nedan och läs mer om vad de innehåller. 

Rovdjurspaket

Rovdjurspaket – ett boendepaket för er som vill besöka Orsa Rovdjurspark. Kom och upplev fantastiska djur i en naturlig miljö. Paketet innehåller entré till Rovdjursparken och en övernattning på hotellet inklusive frukost eller i självhushållsstuga (ej frukost). Du köper förmånligt till flera nätter. Självklart får barnen en överraskning vid incheckning.

Gäller mellan 15 juni – 18 augusti 2019

PAKET 1 NATT

Sagopaket 1 natt

I Sagopaketet 1 natt får du en övernattning på hotellet inklusive frukost eller i självhushållsstuga (ej frukost). Entré 1 dag ingår till sommaräventyret på Sagolandet Tomteland. 

PAKET 1 NATT

Sagopaket 2 nätter

I Sagopaketet 2 nätter får du två övernattningar på hotellet inklusive frukost eller i självhushållsstuga (ej frukost). Entré 2 dagar ingår till sommaräventyret på Sagolandet Tomteland. 

PAKET 2 NÄTTER

Två parker i ett paket -Rovdjursparken & Tomteland

2-parkspaketet är en fantastisk kombination för en minisemester med familj. Välj två nätter på hotellet inklusive frukost eller i självhushållsstuga (ej frukost) 1 dags entré ingår till sommaräventyret på Sagolandet Tomteland och 1 dags entré till Rovdjursparken i Orsa Grönklitt. 

PAKET 2 NÄTTER

Zornpaket

Boka vårt förmånliga Zornpaket med boende två nätter på Mora Parken hotell inklusive frukost samt inträde till  Zornmuseet och guidad tur på Zorngården. Bo bekvämt i våra större superiorrum. Lån av morgonrock och tofflor ingår under din vistelse.

Under sommaren visas utställningen ZORN & CARL LARSSON – konst och vänskap

PAKET 2 NÄTTER

Bokningsbart mellan 30/5-1/9

Golfpaket 1 dag

Boende en natt i standardrum på Mora Parken inklusive frukost, eller i självhushållsstuga där frukost går att boka på. I paketet ingår greenfee 1 dag samt gratis golfvagn.

PAKET 1 NATT

Golfpaket 2 dagar

Boende 2 nätter i standardrum på Mora Parken inklusive frukost, eller i självhushållsstuga där frukost går att boka på. 

I paketet ingår greenfee 2 dagar samt gratis golfvagn.

PAKET 2 NÄTTER

Motion och upplevelser i Vasaloppsarenan

Boende en natt i standardrum inklusive frukost.

Outdoorparadiset Mora Parken ligger mitt i Vasaloppsarenan. Välj mellan 90km skidåkning i Fäders spår, miltals av vandring och löpstigar och 79 km cykelled inom Biking Dalarna. I paketet får ni med er varsin ledbeskrivning och matsäck packad med smörgåsar, frukt, juice, yoghurt samt två halvliters termosar med varm dryck. Termosarna får ni ta med er hem som ett minne från oss.

Om ni vill cykla -boka er mountainbike via www.dalabikelife.com

Cykelpaket - MTB lätt

MTB - lätt, 17 km, 2 tim

  • I priset ingår, Logi, frukost, cykelmatsäck som gästen själv tar på frukosten, middag, guide vid cyklingen.
  • Ingår inte/bra att tänka på: cykel, hjälm (obligatorisk) Bekväma kläder för cykling i alla väder, regnkläder, ryggsäck, termos, vattenflaska, sittunderlägg


Eldristuren 09,00-11,00
En härlig tur som passar alla, ung som äldre! På fina grusvägar cyklar vi längs Österdalälven.
Vårt mål är Eldris Fäbod, den sista kontrollen på Vasaloppet. På vägen upp mot fäboden passerar vi helt unika jordkällare som byggts i de sanddyner som skapats efter det stora meteoritnedslaget för 377 miljoner år sedan. I Eldris blir vi sedan mottagna av tidigare Vasalopps-Generalen Rolf Hammar som ger oss historien om fäboden och Vasaloppets fantastiska utveckling. Vem vet, kanske vi får kika in ni kokeriet där tusentals liter blåbärssoppa kokas varje vinter. Vi rullar åter mot Mora på fina stigar i härlig Vasaloppsterräng.  

Läs mer

Cykelpaket MTB -Medel

  • I priset ingår, Logi, frukost, cykelmatsäck som gästen själv tar på frukosten, middag, guide vid cyklingen.
  • Ingår inte/bra att tänka på: cykel, hjälm (obligatorisk) Bekväma kläder för cykling i alla väder, regnkläder, ryggsäck, termos, vattenflaska, sittunderlägg

MTB - medel, ca 30 km, 3 tim
Alderängsturen 09,00-12,00
A

Att cykla i Mora erbjuder många speciella upplevelser. Längs grusvägar, skogsstigar och en kortare del på asfalt tar vi oss till Alderängarnas Naturreservat. I början av turen passerar vi  Östnor, en gammal anrik industriby. Här statade tillverkningen av både Mora Knivar och vattenkranar redan i mitten på 1800-talet, och än idag finns produktionen kvar. Vi passerar också Mora Nisses väg, uppkallad efter Mora-Nisse Karlsson, 9-faldig Vasaloppsvinnare. Framme i naturreservatet möts vi av ett område med urskogsartade partier och klapperstensstränder. Här stannar vi till och den som vill kan få sig en extra utmaning! Här kan du, via drygt 100 trappsteg, ta dig ned längs getryggen Salunäv, en rullstensås som fått sin form efter att den bildats över vattenytan. Kom bara ihåg att det är lika många steg tillbaka upp! Efter ett fikastopp längst ut i naturreservatet vänder vi åter mot Mora.
Obs! Den här turen kräver att du är van att cykla på mindre skogsstigar med varierande underlag, och i kuperad terräng. Alternativa vägar finns på delar av turen.

Läs mer

Cykelpaket MTB - Lång

  • I priset ingår, Logi, frukost, cykelmatsäck som gästen själv tar på frukosten, middag, guide vid cyklingen.
  • Ingår inte/bra att tänka på: cykel, hjälm (obligatorisk) Bekväma kläder för cykling i alla väder, regnkläder, ryggsäck, termos, vattenflaska, sittunderlägg

MTB - lång, något ansträngande, 40 km, ca 4 tim
Hökbergsturen 09,00-13,00
Gillar du att cykla och är lite intresserad av historia? Då ska du cykla med oss!
Efter en lättare start på turen, ut ur Mora, passerar vi Sandängarna, platsen för häxbränningen i Mora 1669. Vi fortsätter turen och passerar snart den gamla morabyn Kråkberg. Här uppfanns, och tillverkades tillväxtborrar för skogsbruk, ett patent som blev världsledande redan i början på 1900-talet. Längs fina skogsstigar cyklar vi genom byn Bonäs, Sveriges längsta radby. Här tangerar vi också Svinvallens Naturreservat som ligger precis i kanten av norra Europas största fossila flygsandfält. Vår tur rullar vidare på skogsbilvägar, böljande sandhedar och fina stigar genom Björka Fäbodar. Så småningom når vi Hökberg, en av de kända Vasaloppskontrollerna. Här befinner vi oss i äkta Vasaloppsmiljö där tusen och åter tusentals skidåkare, cyklister och löpare passerar varje år. Turen tillbaka mot Mora följer i stora delar det välkända Vasaloppsspåret.

 

Läs mer

10 % rabatt på boende

Gäller vid bokning av hästtur hos Snickars

Snickars Brukshästar erbjuder häst och vagn/slädturer i utkanten av vackra Sollerön, 15 km från Mora Parken. Här kan man luta sig tillbaka och bara njuta av den härliga naturen och de vackra arbetshästarna.

Boka tur via telefon 073-063 03 92 eller mail emelie@snickarsbrukshastar.se

Pris:

Dagstur: vuxen 200kr, barn under 15 år 100kr och barn under 3 år åker gratis.

Kvällsturer: vuxna 250kr, barn under 15 år 150kr och barn under 3 år åker gratis.