Information om Covid-19

Här hittar du löpande information kring utvecklingen av Covid-19 (Coronaviruset) och din vistelse hos oss på Mora Parken.

Vi längtar efter att få skapa nya semesterminnen med er i sommar! Med hänsyn till utvecklingen av Coronaviruset (Covid-19) har vi gjort ändringar i verksamheten för att du ska känna dig trygg under din vistelse på Mora Parken. Vi följer kontinuerligt direktiv och riktlinjer från regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Senast uppdaterat 2020-05-15

God hygien – ditt och vårt ansvar tillsammans

- Handsprit finns på alla gemensamma utrymmen. Dessa utrymmen kommer även städas och desinficeras dagligen av vår välutbildade personal.

- Vid gemensamma utrymmen, serviceställen och på stranden kommer skyltar finnas, med budskap till våra gäster om att hålla avstånd.

- Från 1 juni är vi kontantfria för att minska smittspridningen via kontanter. Du som gäst kan välja att betala via kort eller swish.

- Vid alla våra kassor kommer plexiglas finnas uppsatt. Både för din och vår säkerhet.

- Vår personal har tydlig information om vikten av god handhygien på arbetet i samband med gästkontakt, köksarbete, städning, toalettbesök, måltider och övrigt arbete. Personal som känner sig sjuka stannar hemma.

In- och utcheckning, servicehus och boende

- Vid våra campingtomter följer vi som vanligt brandskyddsregler med fyra meter mellan varje enhet (husvagn, husbil och tält). Det innebär att du har gott med utrymme och kan känna dig avskild och ha full kontroll över ditt eget boende.

- Vi begränsar beläggningen i sommar till 80 %. Vissa områden är i dagsläget mindre belagda än andra. Kontakta oss gärna, så hjälper vi dig kostnadsfritt att byta till ett glesar område.

- Våra stugor städas och desinficeras noggrant av vår välutbildade personal, även om inte gästen valt att lägga till avresestädning. För dig som bokar linneset via oss, kommer vi att skicka med instruktioner för hur gör med dina sängkläder vid utcheckning.

- Under "högveckorna" kommer våra servicehus städas fyra gånger per dag. Löpande under dagen kommer även frekventa ytor desinficeras. I våra servicehus finns kontrollistor som visar när byggnaden senast kontrollerades av personal.

- Incheckning utomhus, mellan kl. 15.00-18.00, för förskottsbetalda bokningar i stuga och campingplats under vecka 28-32. Hotellgäster checkar in som vanligt.

- Utcheckning sker i största möjliga mån med hjälp av vår expressutcheckning. Du betalar din bokning, om inte gjort tidigare, kvällen innan och lägger sen nyckeln i vår "utcheckningslåda" på avresedagen. Samtliga nycklar för hotellrum, stugor och campingtomter desinficeras mellan varje gäst.

Gäller fr.o.m vecka 25

Restauranger och butik 

- All verksamhet under sommaren 2020 utgår från hjärtat av anläggningen, hotellet. Här finns reception, restaurang, frukost, gym, glass samt uthyrning av kanoter, cykelbilar osv. Allt med utökade rutiner vad gäller städning och desinficering. I restaurangerna kommer borden placeras glesare än vanligt. Även take away kommer att erbjudas.

- Restaurang VH´s och bowlingen kommer under sommaren 2020 att hållas stängda.

- Butiken håller stängt, men flyttar in ett begränsat sortiment till receptionen. Vi har även startat ett samarbete med ICA Supermarket i Mora där du, som gäst på Mora Parken, får rabatt på ditt köp vid uppvisande av kupong som du erhåller vid incheckning. För dig som är i riskgrupp finns möjligheten att boka din matkasse online hos ICA. Färskt frukostbröd kommer finnas att köpa i receptionen på morgonen.

Aktiviteter och stranden

- Vi kommer att erbjuda gratis barnaktiviteter utomhus i den friska luften och i mindre grupper (max 10 barn).  

- Vid bokning av cykelbil eller kanot får du en servett med handsprit för att desinficera.

- Äventyrsgolf är denna sommaren gratis för alla.

Evenemang

Vi följer noggrant direktiven från myndigheterna vad gäller eventuella begränsningar för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Den 4 maj har beslut fattats, i samråd med berörda aktörer, om att ställa in midsommarfirandet.