DSC 1341 Original (88376) Stor (91618)

Upplev hösten på Mora Parken

Välkommen att upptäcka Mora i höst. Här befinner du dig i Anders Zorns hemtrakt, bara ett stenkast från Vasaloppets målgång med gedigen natur, kultur och historia. 

Med ett centralt läge mellan stad, sjö och natur är Mora Parken den perfekta utgångspunkten för en aktiv höstvistelse. Runt knuten finns Vasaloppsarenan och den fantastiska naturen med utmärkta leder och storslagna vyer. I närområdet finns världskända sevärdheter och besöksmål som årligen lockar tusentals besökare. 

Hösterbjudande – 20 % rabatt på boende! 

  • Gäller allt boende
  • Gäller för boende mellan 1 september-31 oktober vid bokning senast dagen innan ankomst.
  • Gäller endast nybokningar och kan ej kombineras med andra erbjudanden.
  • Gäller vid bokning online via hemsidan. Ange kampanjkod: Höst2021

Höstens bästa boendetips!

Pris fr. 1295 kr

BJO6628 Stor (85479)

Hotellrum i dalastil

Pris fr. 995 kr

20190610 Hotell Mora Parken 6

Lägenhet/stuga med alla bekvämligheter

Pris fr. 235 kr

Photominddji 0088

Campingtomt mitt i Vasaloppsarenan

Inspiration för en minnesvärd höst i Mora

12489207 Urskog

En aktiv höst i Vasaloppsarenan

Den ligger här och väntar på dig. En arena skapad av naturen själv, tillgänglig och vacker, inramad av små fäbodbyar och glesvuxna tallskogar, korsad av grusvägar och upptrampade stigar där generationer av ortsbor har tagit sig fram mellan byarna. Vasaloppsarenan – en arena för friskvård och upplevelser året runt.

 

Med Vasaloppsarenan, som passerar genom anläggningen, är Mora Parken en perfekt utgångspunkt. Här finns även cykeluthyrning för dig som önskar att ta dig fram på två hjul. 

Img 7641 Stor 88163 1[1]

Siljansleden – upplev dalaidyll och röda stugor

Siljansleden går runt sjöarna Orsasjön och Siljan i Dalarna. Här får du chansen att uppleva Dalarna på riktigt oavsett vilken mil av de 34 som du väljer, med dalaidyll, fäbodar och röda stugor. 

 

Siljansleden passerar längs Orsa Camping, här kan du lätt ”kliva på” och börja din vandring. Längs leden finns rast- och lägerplatser på lämpliga avstånd och det går även att övernatta i så kallade eldpallkojor. Naturen har vildmarkskaraktär med barrskogar och myrmarker. Dessutom kommer du att gå förbi många sjöar och vattendrag.

Zorn Museet Mora

Upptäck Anders Zorn i Mora

Som närmsta granne med Mora Parken ligger Zornmuseet och Zorngården. Zorngården var en gång makarna Anders och Emma Zorns hem i Mora. Idag är värdparet borta men huset välkomnar ständigt nya besökare. Guidade visningar äger rum sex dagar i veckan, under sommaren erbjuds visningar varje dag.

Under sommaren visas Zorns gammelgård där du bland annat kan följa med på Tidsresan och besöka Textilkammaren.

1257884 Dalahastar

Dalahästtillverkningen i Nusnäs

Dalahästtillverkningen i Nusnäs är ett populärt besöksmål med besökare från hela världen. Se hur en äkta dalahäst tillverkas och se till att köpa ett äkta exemplar.

IMG 2558 Original (65190) Stor (91612)

Mäktiga upplevelser på Orsa Rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark ligger i Orsa Grönklitt, endast 15 km från Orsa Camping. Med sina 325 000 kvm räknas parken som Europas största rovdjurspark. 

Det är verkligen ingen vanlig djurpark, här lever djuren i stora hägn med naturliga skogsmiljöer. I parken lever många olika rovdjur som Amur Tiger, Snöleoparder, Brunbjörnar och många fler. 

IMG 5442 Kopiera Stor (85433)

Vattenäventyr på kanot eller kajak

Njutning på vatten för dig som vill ge dig ut på egen hand på Siljan, Österdalälven eller längs Hemulån. Hyrs från receptionen.