IMG 9219 Stor (88467)

Sportlov i Orsa

Bo på Orsa Camping under sportlovet och ta del av våra aktiviteter och upplevelser. Ca 15 km från campingen hittar ni Orsa Grönklitt, ett skidparadis med både längdskidåkning och alpinåkning. I Orsa Grönklitt finns även fler aktiviteter som hundspann och skotersafari. I Orsa Grönklitt hittar ni även Orsa Rovdjurspark, tillika Europas största. Parken har öppet dagligen och här kan ni träffa på djur som isbjörnar, tigrar, leoparder och varg. 

Vinterns bästa boendetips!

P1080863 Edited Stor (461970)

Strandhus med utsikt över Orsasjön

Exklusivt boende med ett centralt läge och magisk vy över Orsasjön. Här finns lagom med utrymme för den lilla som stora familjen.

P1080829 Edited Stor (461954)

Campingtomt med alla bekvämligheter

Ta med husvagnen eller husbilen och upplev magiska dagar på Orsa Camping. Servicehus med dusch, toa och kök finns nära de skottade campingtomter. Vid ställplatserna finns toalett med dusch.

P1090022 Edited Stor (461992)

Mysigt boende i självhushållsstugor

Bo i en av våra mysiga timmerstugor. Här finns både 4 och 6 bäddars stugor, alla med braskamin. Här andas en äkta dalakänsla.

Vinteräventyr för hela familjen

28I8020 Stor (161422)

Längdskidåkning

Endast 15 km från Orsa Camping ligger Orsa Grönklitt. Orsa Grönklitt en perfekt destination för att vässa tekniken eller kanske prova för första gången. Dessutom på äkta snö, sån som faller från himlen – inte maskiner.

 

Service, modern skidskola, närhet och perfekta spår gör att allt fler längdåkare hittar till Orsa Grönklitt – där du även får hjälp att hitta utrustningen som passar just dig.

 

Orsa Grönklitts längdspår är kända för sin höga kvalitet, vilket drar både landslagselit och motionärer. 13 mil välpreparerade spår genom varierad terräng, över myrar, höjder och i skog har gjort att anläggningen sedan länge är officiellt Vasaloppscenter. Det är kuperade elitspår varvat med lättåkta vägspår, fjälliknande myrspår och mysiga skogsspår – där hela 9 km är belysta. På Längdcentrum har många jobbat med skidor hela livet, och kan verkligen hjälpa dig.

28I3089 Stor (90730)

Alpin skidåkning

Endast 15 km Orsa Camping ligger Orsa Grönklitt. Den stora kombinationen av olika slags utförsåkning och att allt finns nära varandra är det som gör Orsa Grönklitt unikt. Toppstugan ligger inte långt bort, i vilken backe du än är. Pisterna finns i olika svårighetsgrader, från grönt till svart. Och ofta är en nedfart uppdelad så du och dina kompisar kan åka samma backe men med olika svårighetsgrader.

Tiger Vinter

Orsa Rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark är med sina 325 000 kvm Europas största Rovdjurspark av sitt slag.
Vår rovdjurspark är ingen vanlig djurpark, utan en unik möjlighet att betrakta djuren i deras naturliga miljö. 
Här lever björn, varg, lo, berguv och järv sida vid sida.

 

I parken finns ett femtontal björnar. På Tigerberget regerar våra amurtigrar (populärt kallade Sibiriska tigrar). Orsa Rovdjurspark  har den näst största isbjörnsanläggningen i världen, Polar World. Här kan du se isbjörnarna i en världsunik anläggning. På området finns även Leopard Center, med både persisk leopard och snöleopard, mäktiga katter med imponerande balans och smidighet!

 

I Orsa Rovdjurspark kan du besöka de fina utställningarna i bland annat Polar World och Tiger Mountain. I Rovdjurscentrum som är entrébyggnaden till parken finns det både permanenta utställningar och tillfälliga. I parken är dagligen publika aktiviteter som man finner anslag om i entréerna, man kan även boka in sig på olika aktiviteter. 

 

Tänk på att ta god tid på dig vid hägnen, tjusningen med parken är dess naturliga stora hägn, vilket gör att du ibland får titta en stund innan du upptäcker alla djuren. Ta gärna med kikare eller hyr en i entrén

Orsa Bowling och McGregors Sportbar

Orsa Bowling och McGregors Sportbar ligger i samma byggnad som receptionen och är öppet året runt. Här hittar du familjens självklara val, med bowlinghall, restaurang, spelhörna och konferens under ett och samma tak. 

Läs mer