P1070715 Stor (333936)

Upplev hösten på Orsa Camping

Njut av naturen, härliga färgskiftningar och den friska luften som hösten erbjuder. Vandra på mysiga skogsstigar, plocka svamp, fiska eller cykla längs Siljansleden!

Välkommen att upptäcka den underbara hösten på Orsa Camping. Ett lugn infinner sig, träden skiftar färg och luften är frisk och klar. Njut av närheten till naturen och vandring på mysiga skogsstigar, svampplockning, fiske och cykling längs Siljansleden. Även spännande utflyktsmål finns att upptäcka i närheten. Möt isbjörnar och tigrar i Orsa Rovdjurspark eller följ med i skapandet av en äkta dalahäst på dalahästtillverkningen i Nusnäs. 

Hösterbjudande – 20 % rabatt på boende! 

- Gäller allt boende
- Bokas online med koden Höst2021
- Gäller för boende under perioden 1/9-31/10 - 2021
- Gäller endast nybokning
- Kan ej kombineras med andra erbjudanden och rabatter
- Bokas minst en dag innan ankomst

Höstens bästa boendetips!

Pris fr. 1440 kr

HA2809 Stor (217223)

Strandhus med utsikt över Orsasjön

Pris fr. 270 kr

HA2741 Stor (217155)

Campingtomt vid skogen eller sjön

Pris fr. 855 kr

S9J4164 Stor (264589)

Prisvärt boende i självhushållsstuga

Upptäck naturen – här är våra bästa tips!

Photomind MG 2066 Stor (65416) (1)

Orsa Grönklitt – ett outdoorparadis

I Orsa Grönkllitt finns ett välutbyggt system för outdooraktiviteter som cykling, löpning, vandring, stavgång/skidgång, rullskidåkning och utegym med stakmaskin.

 

Under sommaren fungerar Längdcentrum som aktiviteternas mittpunkt. Här finns butik, verkstad och uthyrning av cyklar, rullskidor, kanoter och fiskeutrustning, men även kartor, annan utrustning, guider och en personlig coach. Med väl utmärkta leder och kartor är det lätt och säkert att ta sig ut i terrängen, den fantastiska utsikten får du på köpet.

12489207 Urskog

Siljansleden – upplev dalaidyll och röda stugor

Siljansleden går runt sjöarna Orsasjön och Siljan i Dalarna. Här får du chansen att uppleva Dalarna på riktigt oavsett vilken mil av de 34 som du väljer, med dalaidyll, fäbodar och röda stugor. 

 

Siljansleden passerar längs Orsa Camping, här kan du lätt ”kliva på” och börja din vandring. Längs leden finns rast- och lägerplatser på lämpliga avstånd och det går även att övernatta i så kallade eldpallkojor. Naturen har vildmarkskaraktär med barrskogar och myrmarker. Dessutom kommer du att gå förbi många sjöar och vattendrag.

familjeaktiviteter

Fiskemöjligheter för små och stora

I Orsa erbjuds mycket bra fiskemöjligheter, både lättillgängligt intill campingen men även i närområdet med urskogsliknande karaktär. stora naturreservat med urskogsliknande karaktär.

 

Fiskekort till Orsa Fiskevårdsområde köper du online på ifiske.se. Om ni önskar köpa fiskeprodukter eller önskar guidade turer så finns Orsa Fiskecenter i centrala Orsa. 

 

Vid bryggan, intill 400-området, behövs inget fiskkort vid fiske med barn. I samarbete med Orsa Kommun så erbjuds detta för att främja aktiviteten mellan förälder och barn. 

Populära besöksmål i närområdet

Grönklitt, Orsa
IMG 2558 Original (65190) Stor (91612)

Orsa Rovdjurspark

Europas största rovdjurspark, endast ca 15 minuter från Orsa Camping. Mäktiga möten med norra halvklotets största rovdjur.

Orsa
23716503 Beautiful Creek And River In Sunlight[1]

Helvetesfallet

Populärt utflyktsmål där Ämån skurit sig ner i berggrunden igenom en kanjon med 30 meter höga och branta bergsväggar.

Mora
3292032 Zorngarden[1]

Zorngården

Ett av Sveriges mest omtyckta konstmuseer. Här visas ett urval av Zorns akvareller, oljemålningar, skulpturer och etsningar.

Microsoftteams Image (7)

Outdoor paradiset Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt är ett paradis för alla som älskar outdoor livet! Vandring, rullskidor, kanotorientering eller kanske en cykeltur i deras flowtrail-bana? En nyhet för i år är en teknikbanan för cykel!