IMG 9219 Stor (88467)

Vinteraktiviteter

På Orsa Camping har ni chansen att ta del av vintern när den är som bäst. Oavsett om du önskar en dag i slalombacken, en tur i skidspåret eller bara en kopp kaffe till solnedgången så har vi boende och aktiviteter för dig. Från Orsa Camping är det endast 15 km till Orsa Grönklitt, en komplett anläggning med preparerade skidspår i världsklass och nedfarter anpassade för hela familjen. I Grönklitt ligger även Orsa Rovdjurspark som med sina 325 000 kvm är Europas största rovdjurspark. På Orsa Camping finns även Orsa Bowling och McGregors Sportbar som är öppet året runt. 

28I8020 Stor (161422)

Längdskidåkning

Endast 15 km från Orsa Camping ligger Orsa Grönklitt. Orsa Grönklitt en perfekt destination för att vässa tekniken eller kanske prova för första gången. Dessutom på äkta snö, sån som faller från himlen – inte maskiner.

Service, modern skidskola, närhet och perfekta spår gör att allt fler längdåkare hittar till Orsa Grönklitt – där du även får hjälp att hitta utrustningen som passar just dig.

Orsa Grönklitts längdspår är kända för sin höga kvalitet, vilket drar både landslagselit och motionärer. 13 mil välpreparerade spår genom varierad terräng, över myrar, höjder och i skog har gjort att anläggningen sedan länge är officiellt Vasaloppscenter. Det är kuperade elitspår varvat med lättåkta vägspår, fjälliknande myrspår och mysiga skogsspår – där hela 9 km är belysta. På Längdcentrum har många jobbat med skidor hela livet, och kan verkligen hjälpa dig.

28I3089 Stor (90730)

Alpint

Endast 15 km Orsa Camping ligger Orsa Grönklitt. Den stora kombinationen av olika slags utförsåkning och att allt finns nära varandra är det som gör Orsa Grönklitt unikt. Toppstugan ligger inte långt bort, i vilken backe du än är. Pisterna finns i olika svårighetsgrader, från grönt till svart. Och ofta är en nedfart uppdelad så du och dina kompisar kan åka samma backe men med olika svårighetsgrader.

Utmaningar hittar du både i pisten och off-pist. Vi har svarta backar som kan bjuda på hisnande fartupplevelser och off-piststråk genom trolsk skog. Hitta din egen väg genom skogen eller följ spåren från tidigare våghalsar – allt efter din egna förmåga. För dom med lite mindre skidor är Bärras off-pist en favorit!

P1090059 Edited Stor (462002)

Skridskoåkning

Orsa-Mora Skating tillhandahåller under vintermånaderna med isbanor på Orsasjön, ett fåtal hundra meter från campingen. I mån av bra väder dras skridskobanor upp till 30 km. 

Föreningen annordnar även skridskotävlingar samt "prova-på" dagar då de har med sig sin skridskovagn. 

Orsa Bowling och McGregor's Sportbar

Orsa Bowling och McGregor's Sportbar ligger i samma byggnad som receptionen

 

På McGregor's Sportbar njuter ni god mat ut vår amerikansk-inspirerade meny.

 

Välkommen att utmana familj eller vänner i en rolig omgång bowling hos Orsa Bowling.

Boka Bowlingbana