Information om Covid-19

Här hittar du löpande information kring utvecklingen av Covid-19 (Coronaviruset) och din vistelse hos oss på Orsa Camping.

Vi längtar efter att få skapa nya semesterminnen med er i sommar! Med hänsyn till utvecklingen av Coronaviruset (Covid-19) har vi gjort ändringar i verksamheten för att du ska känna dig trygg under din vistelse på Orsa Camping. Vi följer kontinuerligt direktiv och riktlinjer från regeringen och Folkhälsomyndigheten.

I och med de ändrade förutsättningarna har vi gjort en prisjustering för sommaren. För dig som gjort en bokning sedan tidigare, innebär detta att du kommer återbetalas en mellanskillnad. Detta sker vid incheckning i receptionen.

Senast uppdaterat 2020-05-04

God hygien – ditt och vårt ansvar tillsammans

- Handsprit finns på alla gemensamma utrymmen. Dessa utrymmen kommer även städas och desinficeras dagligen av vår välutbildade personal. 

- Vid gemensamma utrymmen, serviceställen och på stranden kommer skyltar finnas, med budskap till våra gäster om att hålla avstånd. 

- Från 31 maj är vi kontantfria för att minska smittspridningen via kontanter. Du som gäst kan välja att betala via kort eller swish. 

- Vid alla våra kassor kommer plexiglas finnas uppsatt. Både för din och vår säkerhet.

- Vår personal har tydlig information om vikten av god handhygien på arbetet i samband med gästkontakt, köksarbete, städning, toalettbesök, måltider och övrigt arbete. Personal som känner sig sjuka stannar hemma.

In- och utcheckning, servicehus och boende

- Vid våra campingtomter följer vi som vanligt brandskyddsregler med fyra meter mellan varje enhet (husvagn, husbil och tält). Det innebär att du har gott med utrymme och kan känna dig avskild och ha full kontroll över ditt eget boende.

- Vi begränsar beläggningen i sommar till 80 %. Vissa områden är i dagsläget mindre belagda än andra. Kontakta oss gärna, så hjälper vi dig kostnadsfritt att byta till ett glesar område.

- Våra stugor städas och desinficeras noggrant av vår välutbildade personal, även om inte gästen valt att lägga till avresestädning. För dig som bokar linneset via oss, kommer vi att skicka med instruktioner för hur gör med dina sängkläder vid utcheckning.

- Under "högveckorna" kommer våra servicehus stängas, under en kortare period, tre gånger om dagen för städning och desinficering. Löpande under dagen kommer även frekventa ytor desinficeras. I våra servicehus finns kontrollistor som visar när byggnaden senast kontrollerades av personal.

- Vid incheckning tillämpar vi kösystem. Det innebär att endast de gästerna som betjänas befinner sig inomhus i receptionen. Övriga gäster väntar utomhus, utanför receptionen.

- Utcheckning sker i största möjliga mån med hjälp av vår expressutcheckning. Du betalar din bokning, om inte gjort tidigare, kvällen innan och lägger sen nyckeln i vår "utcheckningslåda" på avresedagen.  Samtliga nycklar för stugor och campingtomter desinficeras mellan varje gäst. 

Restauranger och butik 

- Orsa Bowling och McGregors Sportbar och Brasserie Udden håller öppet som vanligt, med utökade rutiner vad gäller städning och desinficering. I restaurangerna kommer borden placeras glesare än vanligt. Även take away kommer erbjudas med möjlighet för våra gäster att hämta maten och äta i sitt eget boende.

- Frukostbuffén kommer tyvärr utgå under sommaren.

- Butiken håller stängt, men flyttar in ett begränsat sortiment till Aktivitetscenter Kajutan. Vi har även startat ett samarbete med ICA Supermarket i Orsa där du, som gäst på Orsa Camping, får rabatt på ditt köp vid uppvisande av kupong som du erhåller vid incheckning. För dig som är i riskgrupp finns möjligheten att boka din matkasse online hos ICA. Färska frallor kommer finnas att köpa hos Aktivitetscenter Kajutan på morgonen.

Aktiviteter och stranden

- Aktivitetscenter Kajutan håller öppet som vanligt, med förstärka rutiner vad gäller städning och desinficering. Vi öppnar två kassor utåt, vilket innebär att köer sker utomhus. 

- Våra ledarledda barnaktiviteter kommer vara utomhus i den friska luften och i mindre grupper (max 10 barn). Vi har även beslutat att erbjuda alla våra ledarledda aktiviteter helt utan kostnad. 

- Vid bokning av bowling, cykelbil, äventyrsgolf eller trampbåt får du en servett med handsprit för att desinficera. 

- Poolområdet hålls stängt och öppnar igen till sommaren 2021. Njut istället av den kilometerlånga sandstranden och den nya badbryggan som byggs ute på Udden.

- Även fast det på vår kilometerlånga sandstrand finns gott om utrymme, placerar vi ändå ut skyltar som betonar vikten av att hålla avstånd. 

Evenemang

Vi följer noggrant direktiven från myndigheterna vad gäller eventuella begränsningar för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Den 4 maj har beslut fattats, i samråd med berörda aktörer, om att ställa in sommarinvigningen vecka 24 och midsommarfirandet. 

Frågor och svar

Varför har ni valt att hålla poolområdet stängt?

Vi stänger poolområdet för att minimera smittspridningen och öka tryggheten för både gäster och personal.

Hur gör jag med mitt säsongskort till poolområdet?

Du som redan förköpt säsongskort till poolområdet återbetalas summan, alternativ ändrar vi kortet till att gälla sommaren 2021 istället. Välkommen till receptionen så hjälper vi dig. 

Kommer sommarens priser att ändras?

Ja, uppdaterade priser finns i vår onlinebokning. För dig som gjort en bokning sedan tidigare, innebär detta att du kommer återbetalas en mellanskillnad. Detta sker vid incheckning i receptionen. 

Vilka bokningsvillkor gäller?

För bokningar gjorda innan 21 april:
För dig som gjort en bokning innan den 21 april erbjuder vi fri avbokning senast 18 maj, i och med dessa ändrade förutsättningar. Från och med den 19 maj gäller våra ordinarie bokningsvillkor för gäster med tidigare genomförd bokning.

 

För bokningar gjorda mellan 21 april och 31 augusti:
För nya bokningar med avbeställningsskydd gjorda mellan 21 april och 31 augusti och för ankomster mellan 21 april och 31 oktober erbjuder vi fri avbokning senast dagen innan. Läs mer här

Vad händer med mig som har en befintlig bokning?

Vi har den 4 maj kontaktat samtliga, sedan tidigare, inbokade gäster via mail. I och med de ändrade förutsättningarna har vi gjort en prisjustering för sommaren. För dig som gjort en bokning sedan tidigare, innebär detta att du kommer återbetalas en mellanskillnad. Detta sker vid incheckning i receptionen. För dig som önskar av- eller omboka, kontakta receptionen via telefon 0250-462 61.