08Up09860[1]

Vinteraktiviteter

På Rättviks Camping har ni chansen att ta del av vintern när den är som bäst. Oavsett om du önskar en dag i slalombacken, en tur i skidspåret eller bara en kopp kaffe till solnedgången så har vi boende och aktiviteter för dig. Från Rättviks Camping har ni närhet till både skidbacke, längdspår, skridsko-is och en varm och skön simhall.

Längdåkning

Längdskidor

På längdsidan finns en lång tradition med att olika landslag förlade sina träningsläger till Rättvik.

I kommunen finns spårområden med tillhörande spårcentraler. Här finns elljusspår, dagspår, konstsnöspår och långspår. Konstsnöspåret vid Jarlstugan är preparerat för både klassisk och fri teknik.

28I5211 Stor (120236)

Alpint

Med storslagen utsikt över Siljan och bekvämt nära samhället i Rättvik, hittar ni Rättviksbacken med goda möjligheter för alpin åkning. Ca 10 minuter med bil från campingen.

2690429 Snowshoes In A Snowy Landscape

Snöskor

I Rättvik, på sluttningarna vid Siljan, har Trapperservice anlagt snöskoleder i vildmark och bland fäbodar, ett stenkast från hotell, pensionat och stugbyar!

I arbetet med Siljan Snowshoe Race har det etablerats mycket fina snöskoleder i bästa naturmiljö på Lerdalsberget! Under vårvintern då väntar varje backe, dunge och myr. Snöskovandra på skaren, utforska med solens värmande strålar mot kind och kropp!

Skridskor1

Långfärdsskridskor

När isen lägger sig kan ni njuta av fantastisk skridskoåkning på vackra Siljan. Under året plogas det upp banor på ca 6-7 km. Via Stiftgården finns det möjlighet att hyra både långfärdskridskor, hjälm, isdubbar och stavar.

Vinter I Sagolandet Tomteland

Tomteland

I de trolliska skogarna utanför Mora väntar en sagolik vinter på Tomteland!

Tiger Vinter

Orsa Rovdjurspark

Varför inte passa på att ta en dagstur till Orsa Rovdjurspark, ca 1 timme med bil från campingen. Även vintertid är flera av djuren vakna!

Enåbadet

Vår simhall är öppen året om, perfekt för dig som vill spendera en dag inne i värmen under de kyligaste dagarna under vintern! Simma ett par längder i vår bassäng, sitt en stund i bubbelpoolen och avsluta med en avkopplade stund i bastun!

Läs mer