Siljansbadet

Siljan

Ca 500 meter från Rättviks Camping finner du storslagna Siljan. 

Längs med hela Siljans strand i viken in mot Rättviks Centrum sträcker sig en härlig, långgrund och barnvänlig sandstrand. 

 Intill Siljan finns även den välkända Långbryggan, lång som evigheten, mitt på. Utmed bryggan finns ett flertal badbryggor. Längst ut på Långbryggan finns också möjlighet till bad, man kommer då uta i djupt vatten direkt och slipper gå de 625 metrarna i det långgrunda vattnet. Längst ut på Långbryggan lägger båten M/S Gustav Wasa till under sina sommarturer på Siljan.

Direkt på stranden i den norra delen ligger en lekpark, med något för barn i alla åldrar. Här på den norra delen av stranden finns också ett volleybollnät. I den södra delen ligger "Helsingland" en gräsbeväxt udde som passar för sol, bad och picknick. Där finns också några platser för att lägga till med båt.

Stranden har perfekt solläge hela dagen, och till kvällen badar man i den vackra solnedgången. På vissa delar av stranden finns skuggande tallar. Intill Långbryggans fäste ligger restaurangen Sjövillan med en härlig uteservering med utsikt över strand och brygga. Hundbad finns i viken, direkt norrut mellan Siljansbadets Camping och Rättviks Kyrka.