Den bästa campingsemestern för par och vuxna

Här hittar du de bästa campingarna som vi kan erbjuda för dig som reser själv eller i par! På Svenska Campingpärlor har vi platserna som ni kommer att älska. Du kan välja mellan att bo på campingen, i stuga eller på hotell – i allt från enklare övernattningsstugor till rum eller platser med lyx och full komfort. Vi har också ställplatser på våra campingar och vi har campingtomter anpassade för både husbil och husvagn. 

 

Dessa utvalda campingplatser ligger i ett extra fint läge för olika besöksmål, samtidigt som de kan erbjuda allt du vill ha för en skön vistelse på campingen. Det finns många kulturskatter i närområdet på dessa campingar vi valt ut för just dig. Nu är det upp till dig att välja ut den plats som just du är sugen på att besöka!

 

Alla Svenska Campingpärlors campingplatser är 4- eller 5-stjärniga med riktigt bra lägen. Vi har bland annat Dalarnas enda 5-stjärniga camping, Orsa Camping! Samt i Västerbotten skiner Ansia Resort med sina fem stjärnor. 

Boendetips på några av våra campingpärlor

Rättviks Camping

I Dalarna hittar du Rättviks Camping. Med nära till både centrum och natur ligger campingplatserna fint på små öar med en å slingrandes igenom campingen. Här är ett stillsamt tillhåll för den som vill ta det lugnt på campingen. I närheten hittar du många utflyksmål och i centrum finns det gott om unika shoppingmöjligheter såväl som anrika caféer och goda matställen. Till Dalhalla med deras storslagna konserter är det inte långt!  

Gränna Camping

Vid Vätterns östra strand ligger Gränna. En riktig kulturpärla särskilt känt för sina polkagrisar och Visingsö. På ön finns det flera utflyktsmål som fornlämningar, restauranger och även evenemang som skördefest och konstrundor. Campingen ligger precis vid hamnen där färjan går ifrån, det är även där du hittar hamnrestaurangerna. 

Duse Udde Camping

Vid Vänerns västra sida ligger Duse Udde Camping fint beläget. Här hittar du klippbad och fiskemöjligheter med vacker och stillsam natur. Campingen ligger några kilometer från Säffle med flera utflyktsmål. 

Mora Parken

På Mora Parken hittar du camping, hotell och stugby – boende för alla tillfällen! Du bor även med gångavstång till den välbesökta gågatan med shopping, riktigt bra fika och kulturella sevärdheter. Runt Mora kryllar det av andra besökssmål som Dalahästtillverkningen, Orsa Rovdjurspark och Zornmuseet. För att inte tala om att vi ligger mitt i Vasaloppsarenan med många utomhusaktiviteter rätt utanför dörren!

Ansia Resort

I Västerbottens inland hittar du Ansia Resort. En femstjärnig camping belägen på andra sidan av Lyckseles centrum. Här hittar du en stor camping med nära till Lycksele Djurpark. På campingen finns det även ett gym, hotell med relaxavdelning och en restaurang med riktigt god mat! 

Ekerum Camping

I mitten på Öland hittar du Ekerum Camping. Längst med kusten med egen badstrand i havet, granne med stort golf-område. På campingen hittar du även en pool och en restaurang. Här hittar du ett naturskönt område med nära till populära resmålet Borgholm och såklart det kulturtäta Öland. 

Besöksmål

Med närhet till våra pärlor finns flera spännande sevärdheter. Här nedan kan du se ett urval. För att se mer vad som finns nära din camping, gå in på respektive hemsida. 

 

Orsa Rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark ligger i Orsa Grönklitt, endast 15 km från Orsa Camping. Med sina 325 000 kvm räknas parken som Europas största rovdjurspark. 

Det är verkligen ingen vanlig djurpark, här lever djuren i stora hägn med naturliga skogsmiljöer. I parken lever många olika rovdjur som Amur Tiger, Snöleoparder, Brunbjörnar och många fler. 

 

Dalahästtillverkningen

Dalahästtillverkningen i Nusnäs är ett populärt besöksmål med besökare från hela världen. Se hur en äkta dalahäst tillverkas och se till att köpa ett äkta exemplar. 

 

Zorngården

Zorngården var en gång makarna Anders och Emma Zorn hem i Mora. Idag är värdparet borta men huset välkomnar ständigt nya besökare. Guidade visningar äger rum sex dagar i veckan, under sommaren erbjuds visningar varje dag.

 

Grenna Polkagriskokeri

Passa på att baka polkagrisar i ett äkta polkagriskokeri när du besöker Gränna, det är båda roligt och gott.

 

Dalhalla

För 360 miljoner år sedan föll en meteor från rymden. Den föll över Dalarna och resultatet blev Siljansringen och den omkringliggande Siljansbygden. Hela traktens berggrund påverkades och bildade en spännande sammansättning i färgrika vertikala ränder som är olika jord­ och berglager, varav kalk har blivit lätt att komma åt. Dalhalla, eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett f d kalkbrott, mitt i skogen utanför Rättvik, där brytningen upphörde 1990. 

 

Dalhalla är idag en internationellt etablerad spelplats och bl. a beskriven som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa. Under perioden juni till september erbjuder Dalhalla 20-­25 evenemang med både svenska och internationella artister inom olika musikstilar.

 

Lycksele Djurpark

Lycksele djurpark är Sveriges nordligaste och specialiserad på nordiska djur.

 

{ }