Gärdsjöspelen gör comeback

Efter två års paus kommer Gärdsjöspelen att göra comeback i år. Denna gång arrangeras spelen sista helgen i maj. 

2013 startades Gärdsjöspelen i Gärdsjö, Rättviks kommun. Efter att ha haft en tvåårig paus kommer spelen tillbaka den sista helgen i maj, på samma plats som tidigare.

 

Arrangörerna skriver följande i ett pressmeddelande som skickades ut sent på torsdagskvällen:

"2013 föddes det en dröm om att skapa något riktigt stort en gång om året ute på landsbygden. Detta för att visa livskraften och entreprenörsandan ute på landsbygden. Det skapades en plattform, som inte var kopplad till centralort, för att lyfta fram fantastiska lokala förmågor i deras möte med stora världsartister. Show med häst blev samlingspunkten i mötet mellan olika kulturer och Gärdsjöspelen blev ett väldigt folkkärt evenemang".


Sista helgen i maj blir det alltså comeback för Gärdsjöspelen, i nygammal tappning. Det är samma projektledare som arrangerar spelen, men de stöttas av en ny organisation som ska medverka till att årets spel, enligt arrangörerna, blir "de bästa spelen någonsin".

– Vi kommer som vanligt att bjuda på en och annan överraskning, allt för att främja en levande landsbygd, säger projektledarna Mats och Ylwa Woxmark, i pressmeddelandet.