Camping

Information

Du bor nära till allt på Sunne Camping och Sommarland. Närheten till det stora utbudet av aktiviteter och till centrala Sunne gör att du bor i händelsernas centrum. Kabel-TV och trådlöst internet ingår (med reservation för eventuella driftstörningar). I Sunne finns det gott om utrymme för barn och vuxna att umgås, leka, koppla av och uppleva nya äventyr på en av Värmlands bästa campinganläggningar!


Alla platser på nedre campingen (1-184) samt vissa på övre campingen (347, 367, 420-459)  har EU-kontakt och kräver att du har en EU-kompatibel kontakt på din kabel (tre stift). Adaptrar finns att köpa i receptionen (reservation för slutsålt). Övriga platser har stickkontakt (2 stift).


Våra platser varierar i storlek, var noga med att välja en plats som passar din husvagn, husbil eller tält. Tänk på att husvagnen ska placeras så att draget på husvagnen är mot en väg. I vår onlinebokning anges platsens mått, är du osäker bara kontakta oss via info@sunnecamping.se  eller telefon på 0565-167 70.


Incheckning: från 15.00   Utcheckning: senast 12:00

Under festivalen Fryksdalsdansen, torsdag-lördag vecka 30 varje år, gäller särskilda regler för campingområdet, läs mer under fliken Fryksdalsdansen.  Vi rekommenderar inte barnfamiljer att gästa oss under festivalhelgen.

Sjötomt

På dessa platser har ni en förstklassig utsikt över Fryken samt närhet till strand och lekplats. 
Plats: 168-178, 180-181, 183-184.

Lekparkstomt

För familjen är detta ett utmärkt alternativ med en plats precis vid lekplatsen. Här kan barnen leka sig trötta medan ni som förälder smidigt kan hålla ett extra öga från husvagnen. På en lekplatstomt har ni även nära till strand och bad samt till reception och sommarland.
Plats 1-24. 

Plats med direktkoppling till vatten

Här har ni lyxen med vatten i direkt anslutning på elstolpen. Mycket bekvämt!
Plats 94-117. 


Platser utan el

Självklart har vi även platser för dig som vill stå utan el. Perfekt för dig med husvagn eller husbil som känner att ni klarar er utan eller för dig som vill tälta i den fantastiska omgivningen det bjuds på. 
Plats 144-154, 155-157.


Husbilsvänliga platser

Hos oss hittar ni platser anpassade för er med husbil. Dessa ligger smidigt och lättåtkompligt placerade med närhet till reception och servicehus. 
Plats 34-36, 43-48, 53-57, 110-111, 116-117, 360-364 m.fl.

Servicehus

Vandra runt med vår VR-visning

VR-visning

Det finns två servicehus på campingen med TV, tvättmaskiner, duschar, toaletter och kök.
I köket finns tillgång till spis, ugn, mikrovågsugn samt diskmöjligheter. Vi tillämpar sopsortering.
Två återvinningsstationer finns på området.
Vi har även familjeduschar och toaletter i tillbyggnad på båda servicehusen.

Hos oss behöver du inga kontanter när du duschar eller ska använda tvättmaskin och torktumlare. 

Vi har plastkort som aktiveras vid ankomst. Kortet används som nyckel till områdets bommar samt till dörrarna i servicebyggnaderna.  Dessutom används kortet till dusch, tvätt och tork av kläder. 

Vid incheckning (eller vid bokning) betalar man en deposition på 50 kr/kort som återfås vid utcheckning. 
För att duscha, tvätta och torka kläder behöver man ladda på pengar på plastkortet. Dusch 5 kr/3 minuter, dusch i familjerum 10 kr/4 minuter, tvätt 40 kr, torktumlare 45 kr.
Vid utcheckning får man tillbaka kvarvarande pengar. För borttappat kort återbetalas ingen deposition eller ev. laddade duschpengar. 

Säsongscamping

Vi har ca 150 säsongsplatser på Sunne Camping.

Sommarsäsong: ca 1 maj – mitten av september
Vinteruppställningsperiod: mitten av september – ca 30 april

Vi har inte vintersäsongscamping, utan det är enbart de som bor här som säsongsgäst under sommaren som får ha kvar sin vagn på platsen resterande del av året till en kostnad.

Pris för sommarsäsongen 1 maj – mitten av september: Från ca 12 500 SEK – 29 900 SEK.

I priset för platsen ingår WiFi och kabel TV.
Sommar: SVT1, SVT2, TV4, TV 6, NRK 1, NRK 2,  NRK3, TV 2 Norge, Barnkanalen och Kunskapskanalen.
Vinter: SVT 1, SVT2 och TV4

Varje plats har en personlig elstolpe med tillhörande mätare, som läses av efter varje säsongsslut. Under vintern gör vi tätare avläsningar som mejlas ut. Elförbrukningen för varje plats faktureras två gånger per år. Varje gäst sköter alltså sin egen elstolpe och har en egen nyckel till sin stolpe.
Pris för el sommar: 2,00 SEK/kWh

Hur gör jag om jag är intresserad av att få en säsongsplats på Sunne Camping och Sommarland?

  •  Vi har ett kösystem för att få en säsongsplats, man anmäler intresse till sophie.linder@sunnecamping.se. 
  • Vi tar ut en depositionsavgift på 1000 SEK för att stå i kön. Denna deposition drar vi sedan av på platshyran när ni blir tilldelade en plats.  Anledningen till denna avgift är att vi endast vill ha seriöst intresserade som står i kön. Man kan stå så länge man vill i kön på denna avgift. Tackar man nej till erbjuden plats flyttas man ner i kön till nästa år, och tackar man nej ännu en gång får man därefter bara ett mejl om när de lediga platserna släpps och det är då först tillkvarn som gäller. OBS! Väljer man att gå ur kön utan att ha fått någon plats får man alltså INTE tillbaka dessa 1000 SEK.
  • Depositionen faktureras och ska vara betald inom 14 dagar. När denna är betald är ni aktiva i kön.
  • Tidigast den 30 november vet vi vilka platser som blir lediga till kommande sommar. Därefter börjar befintliga säsongsgäster byta platser om de har önskemål om detta. Efter detta, någon gång i februari-mars, börjar vi dela ut de platser som är lediga till de som står med i kön. Vi kontaktar de som står i kön via telefon eller mail.
  • Det kan vara klokt att tacka ja till en erbjuden plats, även om det inte är ens förstaval. Det finns chans till byte av plats till kommande säsonger om man sätter upp sig i den interna kön för befintliga säsongsgäster. De befintliga gästerna får byta plats innan de delas ut till helt nya gäster.
  • Sunne Camping beslutar om vilka platsbyten för befintliga säsongsgäster som får genomföras.
  • Det finns möjlighet till försäljning av vagn med plats. Detta innebär att befintlig säsongsgäst som vill säga upp sin plats och sälja sin vagn, även kan överlåta platsen som vagnen står på. På så sätt underlättar detta för både gäst och oss, då ingenting behöver flyttas från platsen. Sker en sådan överlåtelse går detta före kösystemet. Försäljning av vagn och plats ordnas själv av gästen. Sunne Camping måste meddelas och godkänna köparen innan försäljningen görs klar!  OBS! Försäljning och överlåtelse av plats är INTE tillåtet under pågående sommarsäsong 1 maj – mitten av september!


Ordnings- och trivselregler för säsongscamping

Fryksdalsdansen

25-26-27 juli 2019 


Fryksdalsdansen är Sunnes stora dans- och nöjesfestival som lockar ca 15.000 besökare. Här bjuds det på ett rikt smörgåsbord med de bästa dansbanden och populära artister samt trubadurer och diskotek. 
Läs mer: www.fryksdalsdansen.se

Dansen äger rum torsdag-lördag vecka 30 varje år.

När det gäller bokning av boende under Fryksdalsdansen gäller följande:

BOKNINGSSTART FÖR FRYKSDALSDANSEN 2019

Campingplatser: Bokningen för ordinarie camping öppnade under hösten 2018, bokning kan göras online eller via telefon/mejl.
Stugor
: Online-bokning av stugor ej möjlig. Bokning över disk, via mejl och telefon öppnades under hösten 2018.
Extracampingen
: Bokning via telefon eller mejl med start från maj 2019, online-bokning ej möjlig.
ALLA bokade campingplatser och stugor under Fryksdalsdansen ska vara betalda i förväg. Faktura skickas vid bokning. Anledningen är att incheckningen ska gå så smidigt som möjligt då det är många som checkar in den veckan.
 
ORDINARIE CAMPING:

Endast husvagnar och husbilar är tillåtna under Fryksdalsdansen. Det är förbud mot tält, bussar, kombicamp på ordinarie campingen denna period. Även förbud mot villavagnar och hästtransporter.

Minsta bokningsperiod är torsdag – söndag.
Åldersgräns 18 år.
Max 2 platser får bokas per person och endast 1 objekt/plats är tillåtet.

Campingavgiften avser max 5 personer/plats. Ni tilldelas campingband vid incheckning som alla på platsen måste bära under hela perioden för att vara behörig på campingområdet. Om ni är fler finns möjlighet att köpa ytterligare upp till 2 campingband för 300:-/st, oavsett antal nätter. Det är även möjligt att köpa till max 4 st gästband för 300:-/st. Med gästband kan man besöka campingplatsen alla dagarna men ej övernatta. Campingband/gästband kan endast köpas av platsinnehavaren. Personer utan band har inte behörighet att vistas på campingen. OBS! Det är inte samma band som gäller på ordinarie camping som på Extracampingen.

EXTRACAMPING:

En yta ovanför den ordinarie campingen öppnas upp vid behov.
Det är olika områden för tält, husvagn/husbil samt för bussar - uppge objekt vid bokning. (Villavagnar och hästtransporter är EJ tillåtna)
Här gäller valfritt antal dagar för bokning.
Åldersgräns 18 år.
Max 2 platser får bokas per person och endast 1 objekt/plats är tillåtet.

Campingavgiften avser max 5 personer/plats. Vid incheck tilldelas ni campingband som alla på platsen måste bära under hela perioden för att vara behörig på campingområdet. Om ni är fler finns möjlighet att köpa ytterligare upp till 2 campingband för 200:-/st, oavsett antal nätter. Det är även möjligt att köpa till max 4 st gästband för 200:-/st. Med gästband kan man besöka campingplatsen alla tre dagarna men ej övernatta. Campingband/gästband kan endast köpas av platsinnehavaren. Personer utan band har inte behörighet att vistas på campingen. OBS! Det är inte samma band som gäller på Extracampingen som på ordinarie camping.


STUGOR:

Åldersgräns är 30 år för den som bokar stugan.
Den som bokar måste även bo i stugan och ansvarar för övriga gäster i stugan. Legitimation kan krävas om det anses behövas.
Minsta bokningsperiod är torsdag-söndag.
Max 1 stuga per person får bokas.

Vid incheck tilldelas ni campingband som alla i stugan måste bära under hela perioden för att vara behörig på campingområdet. Har ni gäster som ska hälsa på men ej övernatta finns möjlighet att köpa gästband. Med gästband kan man besöka stugan och campingområdet alla tre dagarna men ej övernatta. Avgiften för gästband är 300:-/st och det är endast den som står som ansvarig för stugan som kan köpa gästbanden i receptionen. Personer utan band har inte behörighet att vistas på campingområdet. OBS! Det är inte samma band som gäller på ordinarie campingområde som på Extracampingen.
Faktura skickas vid bokning där även en stugdeposition tas ut i förväg. Denna fås åter vid utcheck om stugan lämnas i godkänt skick.