Säsongscamping

Vi har ca 150 säsongsplatser på Sunne Camping.

Sommarsäsong: ca 1 maj – mitten av september
Vinteruppställningsperiod: mitten av september – ca 30 april

Vi har inte vintersäsongscamping, utan det är enbart de som bor här som säsongsgäst under sommaren som får ha kvar sin vagn på platsen resterande del av året till en kostnad.

Pris för sommarsäsongen 1 maj – mitten av september: Från ca 12 500 SEK – 29 900 SEK.

I priset för platsen ingår WiFi och kabel TV.
Sommar: SVT1, SVT2, TV4, TV 6, NRK 1, NRK 2,  NRK3, TV 2 Norge, Barnkanalen och Kunskapskanalen.
Vinter: SVT 1, SVT2 och TV4

Varje plats har en personlig elstolpe med tillhörande mätare, som läses av efter varje säsongsslut. Under vintern gör vi tätare avläsningar som mejlas ut. Elförbrukningen för varje plats faktureras två gånger per år. Varje gäst sköter alltså sin egen elstolpe och har en egen nyckel till sin stolpe.
Pris för el sommar: 2,00 SEK/kWh

Hur gör jag om jag är intresserad av att få en säsongsplats på Sunne Camping och Sommarland?

  •  Vi har ett kösystem för att få en säsongsplats, man anmäler intresse till sophie.linder@sunnecamping.se. 
  • Vi tar ut en depositionsavgift på 1000 SEK för att stå i kön. Denna deposition drar vi sedan av på platshyran när ni blir tilldelade en plats.  Anledningen till denna avgift är att vi endast vill ha seriöst intresserade som står i kön. Man kan stå så länge man vill i kön på denna avgift. Tackar man nej till erbjuden plats flyttas man ner i kön till nästa år, och tackar man nej ännu en gång får man därefter bara ett mejl om när de lediga platserna släpps och det är då först tillkvarn som gäller. OBS! Väljer man att gå ur kön utan att ha fått någon plats får man alltså INTE tillbaka dessa 1000 SEK.
  • Depositionen faktureras och ska vara betald inom 14 dagar. När denna är betald är ni aktiva i kön.
  • Tidigast den 30 november vet vi vilka platser som blir lediga till kommande sommar. Därefter börjar befintliga säsongsgäster byta platser om de har önskemål om detta. Efter detta, någon gång i februari-mars, börjar vi dela ut de platser som är lediga till de som står med i kön. Vi kontaktar de som står i kön via telefon eller mail.
  • Det kan vara klokt att tacka ja till en erbjuden plats, även om det inte är ens förstaval. Det finns chans till byte av plats till kommande säsonger om man sätter upp sig i den interna kön för befintliga säsongsgäster. De befintliga gästerna får byta plats innan de delas ut till helt nya gäster.
  • Sunne Camping beslutar om vilka platsbyten för befintliga säsongsgäster som får genomföras.
  • Det finns möjlighet till försäljning av vagn med plats. Detta innebär att befintlig säsongsgäst som vill säga upp sin plats och sälja sin vagn, även kan överlåta platsen som vagnen står på. På så sätt underlättar detta för både gäst och oss, då ingenting behöver flyttas från platsen. Sker en sådan överlåtelse går detta före kösystemet. Försäljning av vagn och plats ordnas själv av gästen. Sunne Camping måste meddelas och godkänna köparen innan försäljningen görs klar!  OBS! Försäljning och överlåtelse av plats är INTE tillåtet under pågående sommarsäsong 1 maj – mitten av september!


Ordnings- och trivselregler för säsongscamping