Evenemang

Inställt
18 -21 juni
Midsommar Rc[1]

Midsommar i Rättvik

TORSDAG 18/6 18.00

Vi samlas vid receptionen på Siljansbadets Camping. Med häst och vagn åker/går vi ut och samlar blommor till morgondagens midsommarstång. Ta gärna med fika.

FREDAG MIDSOMMARAFTON 19/6 11.00-13.00

Samling vid midsommarstången på Siljansbadets Camping. Vi klär och reser midsommarstången tillsammans med sång och musik av Roger Zakrisson och Rättviks Spelmän. Det hela avslutas med ringdans kring stången. Ta gärna med egen stol. Vi har försäljning av Kaffe, bullar, glass m.m.

LÖRDAG MIDSOMMARDAGEN 20/6 13.00

Vi samlas vid receptionen på Rättviks Camping. Med häst och vagn åker/går vi ut och samlar blommor till eftermiddagens midsommarstång. Ta gärna med fika.
15.00-17.00
Samling vid midsommarstången på Rättviks Camping. Vi klär och reser stången tillsammans med sång och musik av Roger Zakrisson och Rättviks Spelmän. Häst och vagn finns också på plats för korta turer för barn. Det hela avslutas med dans kring stången. Ta gärna med egen stol. Vi har försäljning av Kaffe, bullar, glass m.m.
18.00 och framåt för campingarnas gäster:
*Gratis entré till simhallen Enåbadet

Inställt
26 -28 juni
Veteranrally[1]

BigLakeRun

Årligt rally för amerikanska 1950-60 tals bilar. Start i Rättvik, färden går runt Siljan med två fika/mat stopp vid rastplatsen Fornbybanken och Sollerö Golfklubb. Avslutning och prisutdelning på Rättviksparken.

Samling på Knektplatsen i centrala Rättvik. Tid: insläpp från 09:00 starten går ca 13:30.
RoadRunners står för försäljning av mat, dryck, T-shirts och cd-skivor. Även ett tiotal knallar.
20.00 Prisutdelning Rättvikparken. Priser delas ut i klasserna: 5 Most outstanding cars, Long distans och Peoples choice. Som vanligt ett stort prisbord och pokaler åt vinnarna. 21.00 Live-musik på Rättviksparken.

1 juli
Lionell[1]

Dalhalla - Lionel Richie

En av musikvärldens starkast lysande stjärnor kommer med sin Hello Tour till Sverige och Dalhalla i Rättvik onsdag 1 juli. Med sig har han ett nytt album och sina megahits!

4 juli
Maggiony 600

Dalhalla - Veronica Maggio

Med fem Grammisar, två P3 Guld, tre Rockbjörnen, tre Gaffa-priser och över 250 miljoner lyssningar på Spotify så är det knappast något överdrift att kalla Veronica Maggio Sveriges popdrottning.

I sommar intar hon ett antal väl utvalda sommarscener runt om i Sverige där Dalhalla är ett självklart stopp.

10 juli
Woodstock2 600X400[1]

Dalhalla - Woodstock

Inför 50-årsjubileumet av WOODSTOCK – världens första stora rockfestival – genomförde åtta legendariska svenska artister en hyllningsturné hösten 2019. En turné som trotsade all beskrivning av succé; utsålda konserthus, fantastiska recensioner och stående ovationer av en hängiven och gedigen publik.

14 juli
Ledin 600X400

Tomas Ledin

EN NÅDENS SOMMARKVÄLL – ALLA KLASSISKA HITS

Räkna med allsång, minnen och folkfest. Allt annat vore otänkbart när Tomas Ledin åker ut på sommarturnén En Nådens Sommarkväll – alla klassiska hits.

15 -17 juli
Jesus[1]

Dalhalla - Jesus Christ Superstar

Viktoria Tocca Entertainment sätter upp Tim Rice och Andrew Lloyd Webbers klassiska rockopera ”Jesus Christ Superstar” i Dalhalla till sommaren. Jesus Christ Superstar är utan att överdriva en av världens största musikalsuccéer genom tiderna. 

18 -19 juli
Diggiloo[1]

Dalhalla - Diggiloo

Sveriges största sommarturné är redo att ge sig ut på vägarna igen, större och bättre än någonsin tidigare och som vanligt fullproppad med några av våra mest älskade artister och musiker!

Inställt
24 -31 juli
Clasic 1[1]

Classic Car Week

Under Classic Car Week finns något för alla åldersgrupper. Under veckan anordnas allt från rallyn med klassiska bilar till demolition derbys och hill climb-tävling. Familjeutflykter till Orsa Rovdjurspark och Tomteland. Nämnde vi att vi håller en av norra Europas största bilmarknader? Vi behöver knappast säga att du som gillar bilar kommer att trivas i Rättvik under vecka 31. Välkommen!

25 -26 juli
Ump2 600X400

Dalhalla - Uggla, Miss Li & Petter

Varken Magnus Uggla, Miss Li eller Petter behöver någon närmare presentation. Tillsammans har de sålt miljontals skivor, uppnått hundratals miljoner streams och varit flitigt turnerande artister under en herrans massa år. Under förra sommaren lärde de känna varandra riktigt ordentligt i och med TV-succén ”Så mycket bättres jubileumssäsong”, då trion stod värdar för varje program. Nu är det klart att de åker ut på en sommarturné tillsammans och kommer i Dalhalla den 25 juli. 

1 augusti
Pf Dalhalla2020 600X400[1]

Dalhalla - P-Floyd

P-Floyd – ett av världens främsta konceptband. Det omdömet kommer från flera håll, dels från bandets fantastiska fans, Floydianerna, men även från synnerligen välmeriterade branschrävar som Mikael Henriksson (Lifeline) och Pete Smith som iscensatte Roger Waters konsert i Berlin när muren hade fallit samt Live Aid.

7 -9 augusti
Lawn 3259673 1280

Älghundsutställnigen

Dalarnas Älghundsklubb arrangerade Sveriges största älghundsutställning i helgen i Rättviksparken.

Under två dagar bedöms 450 hundar i nio olika raser.

7 augusti
Darin 600X400

Dalhalla - Darin

Med över 300 miljoner streams på Spotify och tre fyllda arenaspelningar under 2019 är Darin äntligen tillbaka med ny musik. Det kommer att bli en magisk sommarnatt i Sveriges vackraste arena!

8 augusti
The Ark 400X267

THE ARK

Ett av tjugohundratalets största svenska band återuppstår för en turné i sommar. 20 år efter debuten och tio år efter beskedet att de bestämt sig för att sluta är The Ark tillbaka. Den 8:e augusti kommer bandet till fantastiska Dalhalla för att bjuda på en maxad show och en total Ark-upplevelse. 

14 -15 augusti
Rapsody[1]

Dalhalla - Rhapsody in rock

Rhapsody In Rock återvänder till Dalhalla!

Det är nu tio år sedan Robert Wells och Rhapsody In Rock stod på Dalhallas scen. Under åren 1998-2010 var Robert Wells konsert projekt en stor del av arenans program

21 -22 augusti
Hms 600X400

Dalhalla - The Hives, Mando Diao & The Sounds

Ta chansen att se vad alla snackat om sedan förra årets succé i Dalhalla. Två utsålda kvällar som krossade det tidigare publikrekord två gånger och säkert fortfarande ekar mellan granarna i Dalarnas skogar.

Tre av Sveriges bästa liveband, The Hives, Mando Diao och The Sounds intar Dalhalla, en gång till!

5 september
In Flames600x400[1]

Dalhalla - Brinner

In Flames sätter eld på Dalhalla!

Efter succéfestivalen Borgholm Brinner tar nu In Flames vidare konceptet till Dalhalla. Tillsammans med två andra band kommer de sätta eld på Dalhalla och ta metalmusiken till nya höjder.

12 september
Ww 600X400

Dalhalla - Weeping Willows med vänner

Dalhallas nya avslutningskonsert

Enligt traditionen avslutas sommaren i Dalhalla med en konsert utöver det vanliga, så även nästa sommar! Det högaktuella bandet Weeping Willows kommer tillsammans med gästartister att leda publiken genom en kväll med musik, eld och ljusspel. En helt unik och minnesvärd upplevelse.

12 juni
Judaspriest[1]

Dalhalla - Judas Priest

Det finns få heavy metal-band som har lyckats nå samma höjder som Judas Priest under deras 50-åriga karriär. Deras närvaro och inflytande är mer aktuell än någonsin, vilket tydligt framgår i albumet ”Firepower” från 2018, som gick direkt in på #5 på albumtopplistan!