Sagoväggen

Besöksmål

I Sunne är kulturen och berättartraditionen stark. 

Här levde och verkade författaren och nobelpristagaren Selma Lagerlöf. Hennes barndomshem Mårbacka är nu en minnesgård som är ett måste-besök när man är i Sunne. Rottneros Park var Ekeby i Selma Lagerlöfs berättelse Gösta Berlings saga. Idag är parken en vacker skulptur- och blomsterpark. Parken är även det perfekta utflyktsmålet för barnfamiljer! För den teaterintresserade erbjuds sommarteater i Berättarladan som är Värmlands största lada, ombyggd till teaterscen. Den ligger intill sjön Fryken och Rottneros park strax söder om Sunne. 

NYA MÅRBACKA

Mårbacka Minnesgård

Författarinnan och Nobelpristagaren Selma Lagerlöfs hem är öppet för visning. Genom att vara med på en guidning i huset får du en spännande inblick i Selma Lagerlöfs liv och verk. Du kan också promenera i den vackra trädgården eller koppla av med en kopp kaffe och gott hembakat bröd i cafét. Mårbacka är öppet dagligen från juni till slutet av augusti, men även på utvalda tider resten av året.

190805 Rottneros Park09

Rottneros Park

Rottneros Park är Ekeby i Selma Lagerlöfs Gösta Berlings Saga. Här kan du gå en ipod-guidning och få ut ännu mer av ditt parkbesök. Rottneros Park är inte bara en syremättad blomster – och skulpturpark som är fylld av dofter. Här finns också mycket roligt för barn upp till ca 12 år. Det häftigaste är nog SKEPPET i lekparken. Här finns också massor med andra olika lekattraktioner. Du kan också ta en tur på piratflotten eller varför inte köra bil på bilbanan. 

Sommaröppet.

Alma löv

Alma Löv museum

I Östra Ämtervik finns Alma Löv museum som visar samtidskonst på annorlunda och spännande sätt.

Huvudbyggnaden Paleis Oranjestraat är en ombyggd lada med tre våningar, som förutom konstutställningar även inrymmer teatersalong och café. I hagarna och skogsdungarna runtomkring står ett tiotal paviljonger som både visar konst och är konstverk i sig själva.
Sommaröppet.

Anna Svard Hl 180615 2033

Västanå Teater

BerättarLadan är en av Sveriges absolut största sommarteatrar. Här spelar Västana Teater varje sommar, från midsommar till början av september, färgsprakande föreställningar med inspiration från folklig musik, dans och berättarkonst. 
Berättarladan rymmer 500 åskådare och besöks varje år av ca 25 000 personer. Utöver föreställningarna är Berättarladan något att upptäcka i sig. Sedan 2009 är teatern regionteater för Värmlands län och därmed en länsinstitution. Konstnärlig ledare och teaterchef är Leif Stinnerbom.
Sommaren 2021 planeras Selma Lagerlöfs Körkarlen att spelas

190805 Sunne Centrum 07

Shopping

Campingens närhet till Sunne centrum gör att du har tillgång till ett stort utbud av olika unika klädaffärer, hantverks- och inredningsbutiker, mataffärer, restauranger och mycket mera. Ägna några timmar till att strosa runt i Sunnes mysiga centrum och besök gärna teatertorget med sina uteserveringar och som sommartid ofta har olika events på gång.

Här kan du också beskåda Sagoväggen, en av Sveriges största Muralmålningar.  Den är målad av Marja i Myrom 2014. Den finns vid den stora parkeringen bakom Teaterbiografen, bredvid butikerna Entré och Lindex.

Selma Spa Hotell Träning Aktivitet Mat (1290 650)

SELMA spa

Precis på andra sidan stora vägen ligger Selma Spa+. Här finns möjlighet att boka in en heldag på spa och skämma bort dig rejält. Njut av den rofyllda atmosfären, frukt och vattenbaren, badet eller bubbelpoolen. För dig som vill ha ett mer fartfyllt besök finns tuffa träningspass att boka. Välj bland härligt avslappnande behandlingar med massage, manikyr, pedikyr och mycket mer.