Bra att veta

Campingbild.Stranden

Inför ankomst

Efter bokningstillfället, kontrollera din bokningsbekräftelse så att den stämmer för att undvika missförstånd.

Stugor
Våra stugor har täcken och kuddar men lakan och handduk får man ta med själv eller förboka mot avgift. Stugan ska städas av gästen om inte slutstädning har bokats.
Incheckning från 15:00.

Campingtomt
Vid bokning av campingtomt se gärna till att i förhand registrera ditt Camping-ID eller Camping Key Europe, vilket är ett krav då vi är en SCR-ansluten campingplats. 
Incheckning från 15:00.

 

Camping Solnedgång 2

Sen ankomst

Kontakta oss i förväg på 0565-167 70 eller info@sunnecamping.se så får du instruktioner för obemannad incheckning om du beräknar anlända när receptionen är stängd.


Familj I Stuga

Under vistelsen

Passerkortsystem
Vid incheckning får man 2 passerkort som går till bom och servicehus, de ska återlämnas vid utcheckning. För att tvätta och torka kläder behöver man ladda på pengar på plastkortet. Från 2020 ingår dusch i dygnshyran.

Borttappade nycklar/passerkort
Borttappad stugnyckel debiteras med 500 kr vid avresa. För passerkort som förlorats är avgiften 50 kr och man får ej tillbaka ev. tvättmaskinsladdning.

Förbrukningsmaterial i stugorna
Rengöringsmedel, diskmedel och toalettpapper finns i stugorna. (I campingstugorna finns endast rengöringsmedel.)

Rökförbud
Det råder rökförbud i samtliga stugor, vid överträdelse tas en saneringsavgift på minst 3000 kr ut. Samma avgift gäller även i de fall där djur tas med till djurfri stuga. Rökning är heller inte tillåten i allmänna utrymmen på campingen och på allmän plats där andra kan utsättas för tobaksrök.

Avresestädning
Om inte städningen är gjord enligt de instruktioner som givits vid incheckning så debiteras du i efterhand kostnaden för en avresestädning. Priset varierar beroende på storleken på boendet.  

Eventuella klagomål
Fel som uppstår under vistelsen ska meddelas omgående till receptionen.

Eventuella skador
Boende ansvarar för alla skador som uppstår på fastigheten och dess inventarier under vistelsen. Det är då också mycket viktigt att meddela receptionen om detta.

Miljö och avfall
Tillsammans är det viktigt att vi värnar om miljön. Här är några tips för hur du kan göra skillnad: 
- Diska inte under rinnande vatten
- Sortera ditt avfall i avsedda behållare på våra miljöstationer
- Grillkol ska kastas i avsedda behållare på våra miljöstationer
- Kasta gärna din pant i våra Pantamera-kärl, där alla pengar oavkortat går till Barncancerfonden.

Grön el
Från 1 januari 2019 använder vi Grön El från Svensk Naturenergi.  Detta är ett led i koncernens hållbarhetstänkande.

MG 8241

Trivsel och ordning

För oss är det viktigt att alla gäster på vår anläggning ska trivas. Av den anledningen finns det ordningsregler framtagna i samarbete med de nordiska campingorganisationerna som alla gäster ska följa. 

Campingen Nov 2014

Brandskydd

Brandsäkerhet

• Backa in på platsen, husvagnens dragkrok eller fronten på husbilen ska alltid placeras ut mot vägen

• Det är förbjudet att göra upp eld inom området. Vid användande av engångsgrill måste man tänka på följande; grill som står direkt på gräset är en brandrisk, grillar och/eller marschaller får ej ställas på trä. Använda grillar ska läggas i de speciella tunnor som finns vid sopstationerna. 

• Det är förbjudet att använda bensin-/dieseldrivna elverk inom området.

• Kontrollera uppvärmnings- och belysningsanordningar. Se upp med gasläckage. 

• Det är förbjudet att dela eluttag med någon annan, upptäckt innebär omedelbar avhysning. 

• Använd alltid godkända kablar. Elkablar får ej dras över väg.

• Undvik rökning i tält och rök aldrig i sängen/sovsäcken. 

• Släckutrustning genom brandsläckare finns utplacerade över hela området, se karta. 

• Om det börjar brinna; handla lugnt! Varna eller rädda din omgivning! Larma räddningstjänsten på tfn 112. Släck eller försök begränsa branden men tänk först på din egen och andras säkerhet. 

INSTÄLLT 2021
Scenen2

Fryksdalsdansen

Under festivalen Fryksdalsdansen, torsdag-lördag vecka 30 varje år, gäller särskilda regler för campingområdet. Vi rekommenderar inte barnfamiljer att gästa oss under festivalhelgen. 

Bra att veta vid boende under vinterhalvåret

IMG 5373

Incheckning & Servicehus

Incheckning
Från mitten av september till slutet av april har receptionen begränsat öppet. Obemannad incheckning sker via vår gröna incheckningslåda som finns placerad till höger om receptionsdörren. Vid ankomst kommer du där finna ett kuvert med passerkort, stugnyckel, information samt karta över området. Kod för att öppna lådan skickas ut någon dag innan ankomst.

Vid utcheckning lägger du tillbaka nycklarna i kuvertet och lämnar i vår svarta express-utcheckningslåda. Denna finner du bredvid den gröna incheckningslådan.

 

Servicehus
Våra familjerum med duschar och toaletter är öppna året om, de finns både ovanför och nedanför järnvägen. Övriga duschar och toaletter är stängda under vinterhalvåret.

Från ca 1 oktober - 1 maj finns latrintömning endast tillgänglig vid servicehus A ovanför järnvägen. Där finns även en kran för vattenpåfyllning. Gråvattentömning finns inte tillgänglig på anläggningen under vinterhalvåret.

Ett vinteröppet kök och tvättstuga finns på södra gaveln av hus A, ovanför järnvägen.