image

Upplev hösten i Sverige

Byt ut sandalerna till kängor och upptäck allt det underbara Sverige har att erbjuda. Närhet till vacker natur, spännande utflyktsmål och minnesvärda upplevelser.

Mysiga höstkvällar i förtältet, krispig luft och vacker natur. Under hösten är det lugnare på våra destinationer och du har friheten att när som helst kunna njuta av ledigheten, utan att behöva oroa dig för om det finns lediga platser. Upptäck närheten till naturen med aktiviteter som vandring, cykling, fiske och bär- och svampplockning.  

Hösterbjudande – 20 % rabatt på boende! 

  • Gäller mellan 1 september-31 oktober vid bokning senast dagen innan ankomst.
  • Gäller endast nybokningar och kan ej kombineras med andra erbjudanden.
  • Gäller vid bokning online via hemsidan. Ange kampanjkod: Höst2020.

Ekerum Camping och Siljansbadets Camping stänger för säsongen den 5 oktober.

En upplevelserik höst

Välkommen till Sveriges nyaste campingkedja, med campingar på lokalt värdefulla platser över hela landet. Från Lycksele i norr till Öland i söder. Ta del av nya upplevelser i höst och upptäck det underbara Sverige har att erbjuda. Bo mitt i Vasaloppsarenan i Mora, utforska Grännas sagolika miljöer eller njut av Vänerkustens vidsträckta vyer i Säffle.

 

Om Svenska Campingpärlor

Höstens bästa boendetips!

Pris fr. 1400 kr

HA2801 Stor (217199)

Exklusiva strandhus med magiska vyer över Orsasjön

Pris fr. 460 kr

190914 Duseuddecamping Området 20 Stor (472140)

Stugor med de Värmländska skogarna runt husknuten

Pris fr. 255 kr

Sept 15 010 Stor (89142)

Lummiga campingtomter intill Enån på Rättviks Camping

Pris fr. 995 kr

BJO6628 Stor (85479)

Hotellrum i dalastil mitt i Vasaloppsarenan

Upptäck naturen – här är våra bästa tips!

12489207 Urskog

Upptäck Vasaloppsarenan året runt

Den ligger här och väntar på dig. En arena skapad av naturen själv, tillgänglig och vacker, inramad av små fäbodbyar och glesvuxna tallskogar, korsad av grusvägar och upptrampade stigar där generationer av ortsbor har tagit sig fram mellan byarna. Vasaloppsarenan – en arena för friskvård och upplevelser året runt.

 

Med Vasaloppsarenan, som passerar genom anläggningen, är Mora Parken en perfekt utgångspunkt. Här finns även cykeluthyrning för dig som önskar att ta dig fram på två hjul. 

IMG 7641 Stor (88163)

Siljansleden – upplev dalaidyll och röda stugor

Siljansleden går runt sjöarna Orsasjön och Siljan i Dalarna. Här får du chansen att uppleva Dalarna på riktigt oavsett vilken mil av de 34 som du väljer, med dalaidyll, fäbodar och röda stugor. 

 

Siljansleden är lätt att ”kliva på” och börja sin vandring. Längs leden finns rast- och lägerplatser på lämpliga avstånd och det går även att övernatta i så kallade eldpallkojor. Naturen har vildmarkskaraktär med barrskogar och myrmarker. Dessutom kommer du att gå förbi många sjöar och vattendrag.

 

Orsa Camping, Mora Parken, Rättviks Camping och Siljansbadets Camping är utmärkta utgångspunkter för att upptäcka Siljansleden. 

Vandring

Vandring och cykel vid Sunne Camping

När du bor på Sunne Camping och Sommarland finns Sundsbergs friluftsområde på bekvämt promenadavstånd. När du passerar tunneln under E45:an, har du bara några hundra meter till skogen. Här finns tillgång till elljusbanor upp till 6 km, och uppmärkta vandringsleder i spännande natur. För dig som önskar finna även en MTB-bana på 5,7 km på cykling.

12518334 Puttinggreen

Strandpromenader och golf på Öland

Ekerum Camping hittar du naturskönt beläget vid Kalmarsund och granne med naturreservatet Halltorps Hage. Området runt Ekerum bjuder in till fina stråk för både vandring och löpning.

 

Precis ovanför anläggningen finns Ekerum Resort, som länge har tillhört de främsta golfanläggningarna i Sverige. Med hela 51 hål, fördelade på två 18-hålsbanor, en 9-hålsbana och en 6-håls korthålsbana, finns chans till bra golf för alla – från nybörjaren till den absoluta världseliten.

190914 Duseuddecamping Natur Vandring 14 Stor (472187)

Vandra längs klipporna på Duse Udde

Duse Udde Camping vid Vänerns kust är en riktig pärla i vackra omgivningar. Naturen bjuder på fina natur- och cykelstigar samt ett rikt djurliv. Upptäck vandringsleder passande för både familjen och för dig som vill ha lite svårare terräng. Blir du svettig finns fantastiska badmöjligheter med barnvänliga sandstränder och mysiga klippor.

Visingsö

Upptäck den historiska sagoön mitt i Vättern

Enligt legenden skapades Visingsö när Jätten Vist slängde ut en grästuva i sjön Vättern för att hans gumma skulle ha något att kliva på. Liksom för tusen år sedan, sjuder tuvan än idag av liv! Här kan du njuta av historiska lämningar, vacker natur, konst och mycket mer!

Populära besöksmål och sevärdheter

IMG 2558 Original (65190) Stor (91612)

Orsa Rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark ligger i Orsa Grönklitt, endast 15 km från Orsa Camping. Med sina 325 000 kvm räknas parken som Europas största rovdjurspark. 

Det är verkligen ingen vanlig djurpark, här lever djuren i stora hägn med naturliga skogsmiljöer. I parken lever många olika rovdjur som Amur Tiger, Snöleoparder, Brunbjörnar och många fler. 

Polkagris Stor 85197[1]

Grenna Polkagriskokeri

Passa på att baka polkagrisar i ett äkta polkagriskokeri när du besöker Gränna, det är båda roligt och gott.

1257884 Dalahastar[1]

Dalahästtillverkningen

Dalahästtillverkningen i Nusnäs är ett populärt besöksmål med besökare från hela världen. Se hur en äkta dalahäst tillverkas och se till att köpa ett äkta exemplar.

3292032 Zorngarden[1]

Zorngården

Zorngården var en gång makarna Anders och Emma Zorn hem i Mora. Idag är värdparet borta men huset välkomnar ständigt nya besökare. Här finns även  Zornmuseet som hör till Sveriges mest omtyckta konstmuseer. Här visas alltid ett urval av Zorns akvareller, oljemålningar, skulpturer och etsningar.

33141449 Sommar Vid Borgholms Slott Pa Oland

Borgholms Slott

Besök Borgholms slott, endast några kilometer från vår camping. Vandra runt i slottsgemaken och känn historiens vingslag! Njut av den fantastiska utsikten över slottsalvaret och Kalmarsund.