Photomind S1Q8152 Stor (89633)

Semester för par och vuxna

Kanske vill du upptäcka Sverige med alla spännande besöksmål som finns, eller endast njuta av lugna dagar i solstolen. På våra pärlor finns förutsättningar för bådadera. 

Låt oss guida dig i det lokala Sverige! Upptäck dalahästarna och Zorn i Mora, polkagrisarna i Gränna eller midnattssolen
i Lycksele. Välj bland det stora urvalet av boende. Allt från enklare övernattningsstugor till stugor med lyx. Hos oss finns även campingtomter anpassade för både husbil och husvagn och på några anläggningar även ställplatser.

Semestertips

Udden3 Stor 84340[1]

Restauranger

Visst är god mat förknippat med semester? Det tycker vi på Svenska Campingpärlor. På de flesta av våra pärlor finns restaurang direkt på anläggningen.

 

20615958 10155045758466747 817886881656249293 O[1]

Underhållning

På flera av våra pärlor har vi musikunderhållning under sommaren. Ofta med trubadur men ibland även med band. Läs gärna mer på varje campings hemsida för veckoprogram.

DSC 1621 Stor (65554)

Aktiv semester

På våra pärlor tror vi på en aktiv semester. Intill anläggningarna finns vandringsleder i vacker natur och på flera finns även möjlighet till cykeluthyrning. 

Besöksmål

Tiger 1[1]

Orsa Rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark ligger i Orsa Grönklitt, endast 15 km från Orsa Camping. Med sina 325 000 kvm räknas parken som Europas största rovdjurspark. 

Det är verkligen ingen vanlig djurpark, här lever djuren i stora hägn med naturliga skogsmiljöer. I parken lever många olika rovdjur som Amur Tiger, Snöleoparder, Brunbjörnar och många fler. 

 

Polkagris Stor 85197[1]

Grenna Polkagriskokeri

Passa på att baka polkagrisar i ett äkta polkagriskokeri när du besöker Gränna, det är båda roligt och gott.

Dalhalla

Dalhalla

Dalhalla är en internationellt etablerad spelplats och bland annat beskriven som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa. Busstransfer erbjuds direkt från våra campingar i Rättvik och även från Mora Parken Camping och Orsa Camping.

1257884 Dalahastar[1]

Dalahästtillverkningen

Dalahästtillverkningen i Nusnäs är ett populärt besöksmål med besökare från hela världen. Se hur en äkta dalahäst tillverkas och se till att köpa ett äkta exemplar.

3292032 Zorngarden[1]

Zorngården

Zorngården var en gång makarna Anders och Emma Zorn hem i Mora. Idag är värdparet borta men huset välkomnar ständigt nya besökare. Här finns även  Zornmuseet som hör till Sveriges mest omtyckta konstmuseer. Här visas alltid ett urval av Zorns akvareller, oljemålningar, skulpturer och etsningar.

Brownbear Lycksele Djurpark 2[1]

Lycksele Djurpark

Lycksele djurpark är Sveriges nordligaste och specialiserad på nordiska djur.